Ενοχλημένος ο Τσίπρας - Δεν πάει Πειραιά τα Θεοφάνεια

5 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια στην Αθήνα και όχι στον Πειραιά, λόγω συμφώνου συμβίωσης αναμένεται να κάνουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στον Πειραιά δεν θα βρεθεί ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο κ. Τσίπρας δεν αναμένεται να παραστεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες (όπως τις θεωρεί) δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Θεοφάνεια στην Αθήνα για Τσίπρα - Παυλόπουλο λόγω... συμφώνου συμβίωσης

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σύμφωνα με τον Βηματοδότη δεν θέλει να ταυτιστεί η πρώτη εμφάνισή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας σε αγιασμό των υδάτων με τον συγκεκριμένο ιεράρχη.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε ως δικαιολογία για να μην παραστεί δίπλα στον Πειραιώς κ. Σεραφείμ μια παλαιά πρόσκληση που του απηύθυνε για συλλειτουργία ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Συμεών. Έτσι, ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στη λειτουργία των Θεοφανείων στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη λειτουργία των Θεοφανείων στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στη Σκουφά, στο Κολωνάκι και στην συνέχεια στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή, όπου ο κ. Παυλόπουλος πηγαίνει κάθε χρόνο. Κάποιοι ποντάρουν ότι εκεί θα είναι και ο πρωθυπουργός...

 

Πηγή: www.madata.gr

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ