Ανήμερα των Φώτων τρώμε ψάρι: Μια νόστιμη συνταγή για να δοκιμάσετε αύριο

5 Ιανουαρίου 2016
Το ψάρι δεν τρώγεται μόνο με λαδολέμονο ή τηγανητό. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και, ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του ψαριού, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
 
 
Υλικά 
 

Υλικά συνταγής


  • 1 ολόκληρο ψάρι, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο (φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα κ.λπ.)
  • 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.

 

2. Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε. Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

 

3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ