Ζεστό βουτυρένιο ρούμι

5 Ιανουαρίου 2016
Συστατικά
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. μέλι
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 175 ml ρούμι
  • 480 ml νερό βραστό
  • 4 στικ κανέλας, για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο.
  • Προσθέτουμε το το ρούμι και 2 κούπες βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Χωρίζουμε το ποτό μας σε 4 κούπες.
  • Σερβίρουμε με ξυλάκια κανέλας.

akispetretzikis.com

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ