Ποια ρούχα μας δείχνουν πιο ψηλές;

Φορώντας τα κατάλληλα ρούχα, όλες εμείς οι μικροκαμωμένες μπορούμε να κερδίσουμε επιπλέον πόντους αυτοπεποίθησης.

Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά!

Και όχι δεν αναφέρομαι στα τακούνια σας, αγαπητές μου κυρίες, αλλά στη μέση σας! Ναι, στη μέση σας! Μειώνοντας το μήκος του κορμού μας, αυξάνουμε αυτόματα το μήκος των ποδιών μας.

Από την  fashion editor, Στέλλα Καμπανού.

Πώς μπορείτε να μειώσετε το μήκος του κορμού; 

 

Τοποθετείστε μια πολύ λεπτή ζώνη ακριβώς στη μέση σας ή λίγο ψηλότερα, για κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα.

Προσοχή! Μια φαρδιά ζώνη σε εκείνο το σημείο θα έχει αντίθετο οπτικό αποτέλεσμα!

Δεν σας αρέσουν οι ζώνες; Μπορείτε να επιλέξετε ένα ψηλόμεσο παντελόνι, σορτς ή φούστα προκειμένου να επιμηκύνετε τη σιλουέτα σας.

Κοντά τοπ!

Όπως είπαμε και πριν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η ψευδαίσθηση ότι ο κορμός μας είναι μικρότερος από το κάτω μέρος του σώματός μας.

Τα κοντά μπλουζάκια ή τα μπουστάκια μειώνουν την επιφάνεια του κορμού που μπορεί να αντιληφθεί το μάτι. Φορεμένα με ψηλόμεσο στενό παντελόνι, χαρίζουν επιπλέον πόντους και στα πόδια αλλά και στο στυλ σας!

Μονοχρωμία! 

Τα τελευταία δυο χρόνια τα έντονα χρώματα και η πολυχρωμία είναι κυρίαρχη τάση στη μόδα!

Για τις μικρόσωμες γυναίκες όμως δεν αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή καθώς “τεμαχίζει” τη σιλουέτα σε μικρότερες επιφάνειες και μπερδεύει το μάτι.

Για αυτό το λόγο…Προτιμήστε την μονοχρωμία στις εμφανίσεις σας, καθώς έτσι δημιουργείται μια χρωματική συνέχεια με αποτέλεσμα η σιλουέτα να φαίνεται μακρύτερη.

Αν πάλι κάτι τέτοιο, είναι εκτός της ιδιοσυγκρασίας σας και σας φαίνεται βαρετό, μπορείτε να κρατήσετε την παραπάνω μονοχρωμία στα πόδια σας. Δηλαδή, φροντίστε τα παπούτσια σας να έχουν το ίδιο χρώμα με το παντελόνι, το κολάν ή το καλσόν σας.

Καθέτως ή οριζοντίως;

Το styling, όπως έχετε καταλάβει, είναι η τέχνη των ψευδαισθήσεων! Και τι κρύβει πάντα στο μανίκι του ο στυλίστας; Ρίγες, φυσικά!

Οι  κάθετες ρίγες, είτε πρόκειται για απλές ραφές είτε για κάποιο print, είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσεις νοητές κάθετες γραμμές που αυτόματα κάνουν τη σιλουέτα να φαίνεται πιο λεπτή και πιο μακριά.

Μύθος ή πραγματικότητα; Οι οριζόντιες ρίγες επιτρέπονται μόνο σε όσες γυναίκες έχουν σωματότυπο μοντέλου!

Μύθος!  Οι οριζόντιες ρίγες μπορούν να κολακεύουν τις μικρόσωμες γυναίκες με μεσογειακή σιλουέτα αρκεί να φορεθούν μόνο στο πάνω μέρος του σώματος, σε τοπ ή σε σακάκι, όπως στη φωτογραφία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα