Test: Δείξε μου τα ρούχα σου να σου πω ποια είσαι!

Η προσωπικότητα μας εκφράζεται μέσα από το στυλ μας. Ανάλογα  τα ρούχα που επιλέγουμε και τον τρόπο με τον οποίο τα φοράμε δείχνουμε στους άλλους κομμάτια από τον εαυτό μας. Τέσσερα διαφορετικά στυλ, τέσσερις διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας – μπορεί να ανήκετε σε έναν ή και σε όλους!

Είσαι κλασική,  είσαι ρομαντική, είσαι fashionista πάντα ενημερωμένη ή χαλαρή; Και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου!

Από την Στέλλα Καμπανού.

Η κλασική

Προτιμάτε τη διαχρονική εμφάνιση, το όμορφο, αλλά απλό κόψιμο στα ρούχα, τα φυσικά υφάσματα και επιλέγετε πάντα το δέρμα για τα παπούτσια και τις  τσάντες σας. Η παράδοση είναι σημαντική για σας. Κρατάτε τα αξεσουάρ και τα ρούχα σας μέχρι να φθαρούν, ακριβώς επειδή πολλά από αυτά που αγοράζετε δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας.

Μια ματιά στην ντουλάπα σας αποκαλύπτει πολλά ουδέτερα χρώματα με κυρίαρχο το μαύρο ενώ συχνά θα βρούμε ρούχα σε στυλ navy. Έχετε ένα τουλάχιστον μαύρο φόρεμα συνήθως στο μήκος του γόνατου ενώ προτιμάτε τις μονοχρωμίες από τα prints.

Εσείς αναζητάτε την αξία στις επιλογές σας. Αποφεύγετε το ρίσκο και πριν πάρετε κάποια απόφαση θέλετε να γνωρίζετε τα οφέλη που θα έχετε μακροπρόθεσμα. Με τον ίδιο τρόπο, αντιμετωπίζετε τα ρούχα σαν επένδυση και δεν διστάζετε να δαπανήσετε χρήματα για ρούχα ή αξεσουάρ που θα αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ρομαντική

Αγαπάτε τα ρούχα με θηλυκές λεπτομέρειες και τα μαλακά, αέρινα υφάσματα. Τα βολάν, η δαντέλα, το βελούδο, παγιδεύουν αμέσως το βλέμμα σας. Είναι πιθανό να συλλέγετε όμορφα αντικείμενα, αντίκες και vintage αξεσουάρ, όπως παπούτσια, καπέλα ακόμα και γάντια.

Στη ντουλάπα σας θα βρούμε φούστες και φορέματα που πέφτουν κάτω από το γόνατο. Έχετε περισσότερα πουλόβερ από μπουφάν, επίσης σε μακριά γραμμή, ενώ το πιθανότερο είναι να μην έχετε καθόλου κοστούμια. Προτιμάτε τα απαλά παστέλ χρώματα και τα μοτίβα λουλουδιών.

Νιώθετε νοσταλγία για το παρελθόν, ενθουσιάζεστε με τις ιστορίες  για περασμένες εποχές και κάποιες φορές φαντάζεστε τον εαυτό σας ως ηρωίδα σε ένα ιστορικό ειδύλλιο. Ο ρομαντισμός είναι βασικό στοιχείο του στυλ σας και μπορεί να μην βγαίνετε από το σπίτι σαν τη Μαντάμ Μποβαρύ, αλλά σίγουρα κάπου επάνω σας θα βρούμε ένα vintage κομμάτι, λίγη δαντέλα ή κάποιο μικρό φιόγκο,  έστω, στα σκουλαρίκια σας.

Η ενημερωμένη “fashionista”

Συχνά οι φίλοι σας ρωτούν από που έχετε αγοράσει ένα ρούχο ή αξεσουάρ καθώς θεωρούν ότι γνωρίζετε τα πάντα όταν πρόκειται για μόδα. Ξέρετε πώς να διασκεδάζετε με τη μόδα, και είστε μια πραγματική ” fashionista”.

Η γκαρνταρόμπα σας περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ που αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας και που κάποιες φορές δεν  διατίθενται ακόμα στα καταστήματα. Τα  χρώματα, τα σχέδια, τα υφάσματα και τα prints που επιλέγετε, τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ, συμφωνούν με τις τάσεις της κάθε σεζόν ενώ τα παπούτσια, οι τσάντες και τα κοσμήματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του στυλ σας.

Για εσάς είναι σημαντικό να βρίσκεστε μέσα στα πράγματα. Σας αρέσει να ενημερώνεστε και να συμμετέχετε σε οτιδήποτε νέο, πρωτοποριακό, καινοτόμο. Με σταθερό άξονα την προσωπικότητά σας, παρακολουθείτε τις εξελίξεις και ανανεώνετε συνεχώς την εικόνα σας.

Η  χαλαρή

Για εσάς μια είναι η λέξη-κλειδί, η άνεση! Θέλετε να ζείτε τη ζωή σας χωρίς τους περιορισμούς της μόδας κι ενώ το στυλ σας είναι ελαφρώς συγκεχυμένο, ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής σας.

Αποφεύγετε τα ψηλά τακούνια και τα στενά ρούχα όπως ο διάολος το λιβάνι  και αν εξαιρέσουμε τα φορέματα που, μέσα στα χρόνια, αναγκαστήκατε να αγοράσετε για γάμους και βαφτίσια, ψάχνοντας την ντουλάπα σας δεν θα βρούμε τίποτα άλλο που να μην έχει δύο πατζάκια. Δεν ζείτε χωρίς t-shirts, πουλόβερ, ζακέτες και τζιν, ενώ τα αθλητικά παπούτσια και οι σαγιονάρες είναι τα παπούτσια που προτιμάτε στην καθημερινότητά σας.

Για εσάς η ζωή είναι μια κυριακάτικη εκδρομή- η ελευθερία είναι το ζητούμενο σας και αυτό ψάχνετε και στα ρούχα. Δεν σας ενδιαφέρει να παίξετε τη femme fatale, ούτε να περιορίσετε τις κινήσεις σας με στενές φούστες και καλσόν. Άλλωστε, πως μπορείς να κάνεις ποδήλατο με δωδεκάποντες γόβες;

 

Σχετικά άρθρα