Δάκρυσε ο Ομπάμα ανακοινώνοντας μέτρα για την οπλοκατοχή

6 Ιανουαρίου 2016

O Μπαράκ Ομπάμα, με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε τα μέτρα που αναμένεται να λάβει για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής με εκτελεστικές κυβερνητικές πράξεις, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Σε δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε την πρωτοβουλία του, λέγοντας ότι η απραξία σχετικά με το ζήτημα πρέπει να σταματήσει, όπως και οι δικαιολογίες που τη συνοδεύουν.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι πλέον όλοι όσοι εμπορεύονται όπλα θα πρέπει να ελέγχονται και να φέρουν άδεια, ενώ τόνισε ότι θα εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός ελέγχου για το παρελθόν όσων επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν είναι επικίνδυνοι.

Το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται από το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αντιτίθεται σε κάθε περαιτέρω έλεγχο της οπλοκατοχής, την οποία θεωρεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών με βάση το σύνταγμα των ΗΠΑ.

«Το λόμπι της οπλοκατοχής μπορεί να κρατά όμηρο το Κογκρέσο, αλλά δεν μπορεί να κρατά όμηρο ολόκληρες τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δάκρυσε μιλώντας για τα θύματα της βίας με χρήση πυροβόλων όπλων στη χώρα του, ίδιαίτερα για τα παιδιά.

Οι πολιτείες των ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερώνουν το ομοσπονδιακό κράτος για τα αρχεία τους με ψυχικά πάσχοντες ή ενόχους για ενδοοικογενειακή βία στους οποίους απαγορεύεται η αγορά όπλων. hotdoc


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας