Ποια νυφικά ταιριάζουν σε γυναίκες με περιφέρεια;

Είμαι 29 ετοιμάζομαι να παντρευτώ και έχω ξεκινήσει από τώρα να ψάχνω με τις φίλες μου ποιο νυφικό θα φορέσω. Κοιτάζουμε σε περιοδικά όμως όσα νυφικά βλέπω είναι για πολύ αδύνατες γυναίκες.  Το πρόβλημά μου είναι πως επειδή έχω περιφέρεια και λίγο παραπάνω κιλά δε ξέρω ποιο  στυλ  νυφικού  μου ταιριάζει. Έχω ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό δίαιτα, όμως ας μη γελιόμαστε, δεν προλαβαίνω να γίνω τόσο κομψή όσο θέλω. Έχετε κάποια καλή συμβουλή;  Ιωάννα.

Απευθυνθήκαμε στον κύριο Νίκο Τσιγαρό, για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το νυφικό που θα σας κάνει να νιώθετε ξεχωριστή και πανέμορφη σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή, την ημέρα του γάμου σας! Σας δίνουμε τη συμβουλή του. 

Νίκος Τσιγαρός, ενδυματολόγος

“Ένα νυφικό θα πρέπει απαραιτήτως να ταιριάζει κυρίως στον σωματότυπό σας γι αυτό και τις περισσότερες φορές αυτό που συμβουλεύουμε είναι ένα νυφικό ραμμένο από την αρχή πόντο- πόντο επάνω στο σώμα σας. Υπερέχουν από κάθε άλλη έτοιμη λύση”.

Το σώμα με περιφέρεια περιγράφεται συχνά και ως τριγωνικό. 

Το πρόσωπο, οι ώμοι, η προτομή του στήθους και ο θώρακας είναι σχετικά μικρότερα κατ αναλογία σε σύγκριση με το κάτω μισό. Οι μηροί είναιανοιχτοί με γεμάτους γλουτούς. Μεγαλύτερο προσόν αυτού του σωματότυπου είναι η περίμετρος της μέσης η οποία τονίζεται φυσικά από τους γοφούς και τους μηρούς. Δίνουμε  προσοχή στην ελάφρυνση του κάτω μέρους γιατί η εμφάνιση του μπορεί να είναι αναλογικά βαρύτερη σε σύγκριση με το άλλο μισό.

Ποια νυφικά είναι ιδανικά για εσάς. 

  • Τα νυφικά με v neck που εκθέτουν το λαιμό οπτικά και εκτείνουν τη γραμμή των ώμων. Το μάτι με αυτό τον τρόπο εστιάζει περισσότερο στο επάνω μέρος του σώματος, κάτι που μοπρείτε να το πετύχετε και με παιχνιδίσματα, στρας στο ύφασμα που καλύπτει το μπούστο καθώς και κοσμήματα.
  • Είναι καλύτερο το νυφικό που θα διαλέξετε να έχει πτυχώσεις και βολάν για να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το στήθος.
  • Καλό είναι να φοράτε ζώνες για να ξεχωρίζει η μέση και μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε και νυφικά με σχήμα φακέλου.

 

 

 

 

 

Σχήμα Oval.

Το μήκος του λαιμού φαίνεται μικρό και το στήθος πλούσιο. Οι ώμοι μπορεί να προεξέχουν ή να είναι μεσαίου μεγέθους και έχουν τη τάση να είναι επικλινείς. Οι βραχίονες είναι συνήθως ανάλογοι με το επάνω μέρος του κορμού. Η πρόκληση είναι να ισορροπούμε την εμφανή κοιλιά και την απροσδιόριστη περιφέρεια της μέσης με το υπόλοιπο σώμα. Το κυριότερο προσόν αυτού του σωματότυπου αφορά τους μηρούς και μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα γόνατα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αυτά είναι καλοσχηματισμένα.

Τι νυφικό πρέπει να διαλέξετε αν το σώμα σας είναι οβάλ. 

  • Φορέματα με ασύμμετρες λαιμοκόψεις ταιριάζουν πολύ σε αυτή την περίπτωση.
  • V-neck, και scoop neck (όπου η λαιμόκοψη είναι πολύ ανοιχτή και εκθέτει το μισό στέρνο), boat neck (τετράγωνη λαιμόκοψη που αφήνει σε θέα το μπούστο),  ή οτιδήποτε εκθέτει το λαιμό και το ντεκολτέ είναι ιδανικά.
  • Καλό είναι να έχει μανίκια 3/4, 5/8 και μήκος έως το ύψος του μπρασελέ.
  • Επίσης καλό είναι η μέση να είναι χυτή. Δοκιμάστε ένδυμα σε στυλ «ψευδοφάκελο» και χυτή σιλουέτα με ανοίγματα. Σας ταιριάζουν πολύ οι  κλιμακωτές φούστες  ημικλός- Gore και trumpet.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα