Ψητή μους σοκολάτας

7 Ιανουαρίου 2016

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα λείο και χλιαρό μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με 150 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα και χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 10 εκ., αλλά δεν το γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί η μους θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Αν δεν έχουμε τόσο βαθιά πυρίμαχη φόρμα, μπορούμε να την επενδύσουμε εσωτερικά με λαδόκολλα, αφήνοντάς την να εξέχει από τα τοιχώματα, για να τους δώσουμε επιπλέον ύψος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά. Η καρδιά του γλυκού πρέπει να μείνει μαλακιά και υγρή. Το σερβίρουμε μέσα στη φόρμα. - See more at:

steliosparliaros.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ