Λευκό κρασί με μήλο και καρδάμωμο

7 Ιανουαρίου 2016

Υλικά
1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο από τα κουκούτσια, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο αχλάδι, καθαρισμένο από τα κουκούτσια, σε λεπτές φέτες
χυμός από 3 μοσχολέμονα (λάιμ)
φλούδα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), περίπου 2 εκ.
6-8 καρδάμωμα, σπασμένα στο γουδί
3-4 κ.σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
1 μπουκάλι λευκό, αρωματικό, φρουτώδες κρασί
½ κούπας βότκα.

Για το γαρνίρισμα
½ πράσινο μήλο, σε λεπτές
φέτες ή 1 μοσχολέμονο (λάιμ), σε λεπτές φέτες
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μήλο, το αχλάδι, τον χυμό των λάιμ, τη φλούδα του λάιμ, την πιπερόριζα, τα καρδάμωμα και τις 3 κ.σ. μέλι (ή ζάχαρη). Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε το ¼ του κρασιού, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα αλλά όχι να βράσει. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί, και αποσύρουμε. Ρίχνουμε τη βότκα και δοκιμάζουμε. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε και το υπόλοιπο μέλι. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια ή κούπες γαρνίροντας με φέτες μήλου ή λάιμ και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο. 

Tip: Αν θέλετε, προσθέστε στα υλικά και 1-2 τεμάχια αστεροειδούς γλυκάνισου, ταιριάζει πολύ.

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ