Μπρουσκέτες με γαρίδες και τυρί

7 Ιανουαρίου 2016

Υλικά

1/2 μπαγκέτα

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

10 γαρίδες 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα

λίγη ρόκα

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε την μπαγκέτα διαγώνια σε λεπτές φέτες. Με ένα πινέλο αλείφουμε την καθεμιά τους με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Στη συνέχεια αραδιάζουμε τις φέτες  σε μια λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 15΄ έως ότου ροδίσουν.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (σώμα και κεφάλι) και αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη. Τις ψιλοκόβουμε στα 3 ή στα 4 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτόχρονα τις πιπεριές, το σκόρδο και τις γαρίδες. Τα αφήνουμε για 3΄ μέχρι να ροδίσουν καλά οι γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε κάθε μπρουσκέτα βάζουμε λίγη ρόκα, λίγες σκορδάτες γαρίδες και λίγο τυρί κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστές και υπέροχες.

 mamapeinao.gr

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup
Τα νέα της ημέρας
10:34 Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup