Ο διεθνούς φήμης μαριονετίστας Jordi Bertran στην Αθήνα

7 Ιανουαρίου 2016

Για 3η συνεχή χρονιά το "Εργαστήρι Μαιρηβή" διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στις 9 & 10 Ιανουαρίου 2016, καλεσμένος είναι ο εξαιρετικός μαριονετίστας Jordi Bertran από την Ισπανίαμε την παράσταση θεάτρου κούκλας "Ανθολογία".

Ο Jordi Bertran θα πραγματοποιήσει και εργαστήριο εμψύχωσης αντικειμένων, συμβόλων και αφρολέξ το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016.

Jordi Bertran- Ισπανία
παράσταση θεάτρου κούκλας  "Ανθολογία"

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016
&
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

στις 5 μ.μ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης:  2105222181, 6942420062
"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
 
Ο Jordi Bertran, διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους μεγάλους ειδικούς στον χειρισμό μαριονέτας, παρουσιάζει μια παράσταση που αποτελείται από επτά χαρακτήρες - Λούις Άρμστρονγκ , ο Νταλί , Pau Casals , Pep Bou , ο κλόουν Toti Tipon κλπ - που αναπαράγουν το μοναδικό σύμπαν του Jordi Bertran σε αυτή την παράσταση γεμάτη συμβολισμούς και ζωτικότητα.

Κάθε άρθρωση , χειρονομία ή αντίβαρο έχουν μελετηθεί σε βάθος ώστε η λεπτομέρεια της κίνησης να παράγει ένα μαγνητισμό που αιχμαλωτίζει τον θεατή.
 
Διάρκεια: 60’ 
Για όλες τις ηλικίες
 
video:
https://youtu.be/Qy1IhWnr8Fw
https://youtu.be/DkB8j8lZPW8
https://youtu.be/8--7ejClQfI
 
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ
Για παιδιά 8 ευρώ
Ομαδικό 7 ευρώ
 
Ο Jordi Bertran ξεκινάει τη καλλιτεχνική του πορεία το 1977 στο εργαστήριο μαριονετάς  του Pepe Otal και του διάσημου μαριονετίστα του Harry Tozer. Σε όλη αυτή την πορεία έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (Charleville-Γαλλία, Tokyo-Ιαπωνία, Tampa-Η.Π.Α, Belo Horizonte-Βραζιλία, Moscow-Ρωσία, Monterey-Μεξικό, Macao-Κίνα κ.α ).

Έχει συμμετάσχει επίσης σε παραγωγές στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Η παράσταση  "Anthologia" γεννημένη το 1987 έχει βραβευτεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, (Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, Κάννες-Γαλλία, Bucarest-Ρουμανία, Valencia-Ισπανία, San Elpidio-Ολλανδία, Βραβείο Κοινού, Saint-Gervais-Γαλλία, Bello Horizonte-Βραζιλία κ.α)


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ