Ντύσου όπως η Audrey Hepburn!

Η μορφή της Audrey Hepburn έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη των ανθρώπων της μόδας. Το στυλ της, τα ρούχα της, το πρόσωπό της όλα ξεχώριζαν για την κομψότητα και την λάμψη τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως “η λέξη κομψότητα” εφευρέθηκε για εκείνη”.

Όπως είχε πει και η ίδια “όλες οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν το στυλ μου, μαζεύοντας απλώς τα μαλλιά τους, φορώντας μεγάλα γυαλιά ηλίου και ένα μικρό μαύρο φόρεμα”. Ας το δοκιμάσουμε, λοιπόν!

Γράφει η Στέλλα Καμπανού

Πρωί στη Νέα Υόρκη. Ένα ταξί σταματά μπροστά στα Tiffany’s και μια λεπτή, νεαρή γυναίκα κατεβαίνει. Φοράει ένα μικρό μαύρο φόρεμα, μαύρα γυαλιά και στα χέρια της κρατά μια απλή χάρτινη τσάντα. Χαζεύει με ενδιαφέρον τη βιτρίνα του μαγαζιού χωρίς ωστόσο να θέλει να αγοράσει κάτι. Βγάζει ένα κρουασάν και καφέ από την τσάντα, δαγκώνει το κρουασάν, πίνει μια γουλιά καφέ και ξεκινά για το σπίτι της με τα πόδια. Η σκηνή έναρξης στο Πρωινό στο Tiffany’s διαρκεί λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα παρόλα αυτά καθόρισε την ιστορία της μόδας. Ο λόγος δεν ήταν το υπέροχο μαύρο φόρεμα αλλά η γυναίκα που το φορούσε- η Audrey Hepburn.

Γεννημένη στο Βέλγιο, η Hepburn δεν είχε καμία σχέση με το Χολιγουντιανό πρότυπο ομορφιάς, τουλάχιστον στην αρχή της καριέρας της. Είχε τον ανδρόγυνο σχεδόν σωματότυπο μιας εκπαιδευμένης χορεύτριας, απλά καστανά μαλλιά και έντονα μαύρα φρύδια χαρακτηριστικά εντελώς αντίθετα με τα σύμβολα του σεξ της εποχής, τη Lana Turner ή τη Merilyn Monroe.

Η Audrey όμως είχε μια πολύ πιο σπάνια ιδιότητα, αυτή της φυσικής γοητείας και το ταλέντο να την εκμεταλλεύεται. Με τη βοήθεια του αγαπημένου της σχεδιαστή, Hubert de Givency, στον οποίο έμεινε πιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, δημιούργησε ένα στυλ σοφιστικέ και ανεπιτήδευτο.

Οι απλές καθαρές γραμμές, τα ψηλόμεσα παντελόνια και οι φούστες και φυσικά τα χαμηλά τακούνια και οι μπαλαρίνες του Ferragamo έγιναν τα σύμβολα της κομψότητας της και την διαχώρισαν από τις πληθωρικά Χολιγουντιανά πρότυπα της εποχής.

Τα ρούχα που ταυτίστηκαν με την Hepburn και έγιναν αυτομάτως συνώνυμα της κομψότητας, αποτελούν βασικά κομμάτια κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας γι’ αυτό και δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να αποκτήσετε το στυλ της.

Το μικρό μαύρο φόρεμα. Προσπαθήστε να βρείτε ένα χωρίς μανίκια  αλλά όχι στράπλες και με μήκος ακριβώς κάτω από το γόνατο.

Το λευκό πουκάμισο. Ένα απλό κοντομάνικο πουκάμισο σαν αυτό που φορούσε η Audrey στην ταινία του 1953 Roman Holiday.  Style Tip: Θυμηθείτε να το δέσετε στη μέση!

Το ζιβάγκο. Σε λευκό ή μαύρο χρώμα είναι πάντα ευκολοφόρετο και μας χαρίζει λίγη από την κομψότητα της Hepburn.

Το κάπρι παντελόνι. Επιλέξτε ψηλόμεσα στενά παντελόνια που σταματούν ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους.

Πλισέ φούστες και “γεμάτα” φορέματα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’50.

Οι μπαλαρίνες! Ίσως το πιο κομψό και ταυτόχρονα άνετο παπούτσι, σήμα κατατεθέν της Audrey Hepburn.

Ολοκληρώστε το στυλ με ένα μαντήλι γύρω από το λαιμό, ένα διακριτικό κολιέ με πέρλες και μεγάλα γυαλιά ηλίου. 

 

Σχετικά άρθρα