Σήμερα ανάδρομος Δίας στην Παρθένο: Καιρός για διορθώσεις!

7 Ιανουαρίου 2016
Βρισκόμαστε ήδη κάτω από την ενέργεια των δύσκολων όψεων του Ήλιου, που μετά τη χτεσινή σύνοδό του με τον Πλούτωνα, σήμερα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό! Και βέβαια, λίγο ως πολύ το νιώθουμε όλοι στο περιβάλλον, στις συμπεριφορές, στον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσουμε την ενέργειά μας, ενώ και σε κοσμικό επίπεδο τα πράγματα λειτουργούν με μια διάθεση εκρηκτική. Πραγματικά χρειάζεται πολύ μεγάλη ψυχραιμία, για να κρατηθούν οι ισορροπίες το διάστημα αυτό!

Ανάδρομος Δίας στην Παρθένο

Όμως σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Δία, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου και αποφασίζει να περάσει σε αναδρομή πορεία από αύριο Παρασκευή και μέχρι τις 9 Μαΐου. Βρίσκεται ήδη σε στάση απο τις 6:40 σήμερα το πρωί και θα παραμείνει στάσιμος μέχρι το Σάββατο στις 6:41 π.μ., στην 23η μοίρα της Παρθένου.
 
Στην περίοδο της αναδρομής του θα νιώσουμε πως αλλάζουν οι προτεραιότητές μας. Πολύ πιθανόν να αντιληφθούμε πως κάποια σχέδιά μας ανακόπτονται ή αναχαιτίζονται με κάποιο τρόπο, και πως έχει έρθει η στιγμή να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας περισσότερο προς τα μέσα, πιο εσωτερικά, να κάνουμε μια ανασκόπηση εφ’ όλης της ύλης.
 
Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της διεύρυνσης, των ευκαιριών, αλλά καμία αλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, αν δεν είμαστε έτοιμοι να την δεχτούμε εσωτερικά, αν δεν έχουμε προετοιμάσει το εαυτό μας γι’ αυτή! Κατεβάζουμε λοιπόν ταχύτητα και εξετάζουμε πιο μεθοδικά κινήσεις, πρόσωπα, γεγονότα και εξελίξεις, που μπορεί και να μην μας βγήκαν έτσι όπως τις είχαμε σκεφτεί.
 
Το διάστημα που ο Δίας θα κινείται ανάδρομα, μπορεί να αποδειχθεί μια θαυμάσια περίοδος προετοιμασίας, που θα αποδώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι μπορεί να ελπίζαμε, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο καινούργιο και στις εναλλακτικές που ενδεχομένως θα προκύψουν το διάστημα αυτό και πιθανόν να μας οδηγούν κάπου αλλού απο τον αρχικό μας στόχο. Το σημαντικό εδώ είναι να εστιάσουμε στη βελτίωση του εαυτού μας, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα!
 
Την περίοδο αυτή ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσουμε αναβολές και καθυστερήσεις στα επαγγελματικά μας ή σε θέματα που αφορούν το Δημόσιο. Πολύ πιθανόν να έρθουν στο προσκήνιο και παρελθοντικά ζητήματα, προκειμένου να επανεξεταστούν. Έτσι, πολύ πιθανόν να μας απασχολήσουν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ιατρική, με φιλανθρωπικές οργανώσεις ή ακόμα και με την βιομηχανία. Όλα αυτά βρίσκονται κάτω από την δικαιοδοσία της Παρθένου και τώρα μπορεί να προκύψουν εκκρεμότητες, που χρήζουν επανεξέτασης. Φυσικά, για τον καθέναν απο εμάς θα παρουσιάσει θέματα που θα χρειαστεί να ξαναδούμε, ανάλογα τη θέση που έχει ο πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη μας και τον οίκο που καταλαμβάνει.
 
Ο Δίας σηματοδοτεί πάντα μια τόνωση και μια τάση να δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο, κάτι που θα προτεθεί στην εξελικτική μας διαδρομή! Ας το κάνουμε λοιπόν σωστά και όσο καλύτερα μπορούμε!

myastro.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ