Συνέναιση για το ασφαλιστικό - Τι διαμηνύει στους εργοδότες ο Τσίπρας(ΒΙΝΤΕΟ)

7 Ιανουαρίου 2016

Με εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων συναντσυναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας. Παρουσία του υπουργού Εργασίας, έχει τετ α τετ με την ηγεσία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ, ενόψει της προώθησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. 


Μιλώντας πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουμε μια ευθύνη κοινωνική και η κυβέρνηση και όλοι οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου, να βρούμε τις βέλτιστες επιλογές για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές». 

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τις θετικές αποφάσεις για την απομείωση του χρέους που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».Σύμφωνα με πληροφορίες του rea.gr, o πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει τις προτάσεις των εργοδοτικών φορέων και, πρωτίστως, τη συναίνεσή τους για την αύξηση των εισφορών. 

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να προτείνει και αντισταθμιστικά μέτρα για την αύξηση των εισφορών, σε μια περίπτωση συμφωνίας με τους φορείς των εργοδοτών. 

Στο κλίμα αυτό, την Πέμπτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επανέφερε την πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

Πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν από την κυβέρνηση και εκτός Ελλάδος με συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με ομολόγους του, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στην αιχμή της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης βρίσκεται και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Της προσπάθειας αυτής θα ηγηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας που αναμένεται να έχει επαφές σε ανώτατο επίπεδο.

Μείζονος σημασίας είναι και τα ταξίδια που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Μόσχα, Βερολίνο και Φρανκφούρτη.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...