Παντρεύομαι! Να φορέσω φόρεμα ή νυφικό;

Παντρεύεσαι αλλά δε θες να είσαι μια συμβατική νύφη; Τα κλασσικά νυφικά δεν σε εντυπωσιάζουν; Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ένα λευκό φόρεμα ή ένα κοντό νυφικό ίσως είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.  

Ο ενδυματολόγος Νίκος Τσιγαρός, σε συμβουλεύει. 

 

 

 

 

 

 

Τα λευκά φορέματα είναι ιδανικά για πολιτικό γάμο  αλλά και για την περίπτωση που θελήσετε να κάνετε το γάμο σας το καλοκαίρι. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών δεν συμβιβάζονται με μια κλασσική επιλογή που θέλετε περισσότερη άνεση την ημέρα του γάμου σας  μη φοβηθείτε να τα βάλετε με την παράδοση. Ακολουθήστε τις δικές μας προτάσεις. 

Ένα κοντό φόρεμα αντί για νυφικό είναι μια καλή επιλογή όχι μόνο για τις πιο νέες γυναίκες που δεν τους αρέσουν τα “φορτωμένα” νυφικά αλλά και για τις γυναίκες που παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία και επιλέγουν την απλότητα γι αυτήν την ξεχωριστή ημέρα της ζωής τους. 

Η υποψήφια νύφη πρέπει να έχει υπόψην της, τον χρυσό κανόνα στην περίπτωση των νυφικών – φορεμάτων για να μην γίνετε στόχος ειρωνικών σχολίων! Προσέξτε το μήκος του φορέματος που θα επιλέξετε. Το κοντά φορέματα  ταιριάζουν κυρίως σε σωματότυπους που διαθέτουν ευθύγραμμο ψηλό σώμα και κυρίως καλλίγραμμα πόδια.

Όσο για το στιλ και το κόψιμο του φορέματος οι επιλογές είναι πολλές.  

Μια πολύ καλή λύση είναι τα δαντελωτά νυφικά φορέματα που πάντα εντυπωσιάζουν. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και φορέματα σε πιο απλή γραμμή ή να επιλέξετε το στυλ δεκαετία του 50.

Λεπτομέρειες όπως οι μεγάλοι φιόγκοι ή κάποια πλούσια κεντήματα στο μπούστο μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακές.Ένα βασικό πλεονέκτημα του κοντού νυφικού είναι πως παρέχουν πολλές δυνατότητες με τα αξεσουάρ που μπορούν να  χρησιμοποιηθούν πολύ περισσότερο απ΄ότι στα υπόλοιπα νυφικά. 

Και για τις πιο ρομαντικές νύφες, υπάρχουν τα κοντά “Bride to be” νυφικά με πιο ρετρό χαρακτήρα.

Το πρώτο που αναδεικνύεται  σε  ένα κοντό νυφικό είναι τα πόδια και συνεπώς τα νυφικά παπούτσια! Θα πρέπει να κάνετε λοιπόν, μια πολύ προσεκτική επιλογή. Μια πολύ καλή λύση είναι τα ψηλά  και εντυπωσιακά  πέδιλα  με λεπτομέρειες που θα τραβήξουν την προσοχή.

Και μια τελευταία πολύ σημαντική συμβουλή! Αν αποφασίσατε να φορέσετε ένα κοντό φόρεμα αντί κλασσικού νυφικού φροντίστε να μάθετε πληροφορίες για την εκκλησία στην οποία θα τελεστεί το μυστήριο και κυρίως για τον ιερέα! Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά κάποιοι ιερείς  θεωρούν το ένδυμα ασύμβατο με τον χώρο της εκκλησίας και ίσως βρεθείτε τελευταία στιγμή αντιμέτωπη με μια ιδιαιτέρα άβολη κατάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα