Σταρότο με καλαμαράκια.

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>50 ml ούζο</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδο</li>
<li>140 γρ. βούτυρο</li>
<li>500 γρ. σιτάρι <span>που το έχουμε στο νερό για ένα βράδυ</span></li>
<li>100 ml κρασί</li>
<li>700 ml νερό</li>
<li>1 πράσο</li>
<li>200 γρ. τυρί παρμεζάνα</li>
<li>1 κύβο λαχανικών</li>
<li>1 κιλό καλαμαράκια</li>
<li>½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Ξεπλένουμε καλά καλά το σιτάρι και το σουρώνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα καλαμαράκια αφού πρώτα τους βάλουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.</li>
<li>Δίνουμε ωραίο χρώμα στα καλαμάρια και καλύτερα θα είναι να τα σοτάρουμε λίγα λίγοα αν τα βάλουμε όλα μαζί δεν θα πάρουν χρώμα αλλά θα βράσουν.</li>
<li>Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο.</li>
<li>Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.</li>
<li>Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με 1 κ.σ. το κρεμμύδι ψιλοκομμένο .</li>
<li>Όταν αρχίσει και μαλακώνει, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.</li>
<li>Προσθέτουμε το σιτάρι (αφού πρώτα το έχουμε σουρώσει).</li>
<li>Σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό βραστό που έχουμε διαλύσει μέσα το ζωμό λαχανικών.</li>
<li>Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λίγο κάθε φορά.</li>
<li>Όταν ρίξουμε όλο το νερό και το απορροφήσει αφαιρούμε από τη φωτιά.</li>
<li>Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μέσα και τα καλαμάρια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. </li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα