Τρούφες με πραλίνα αμυγδάλου

8 Ιανουαρίου 2016

Συστατικά

  • ¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • ¼ της κούπας (60 ml) λικέρ αρωματισμένο με καραμέλα
  • ½  κούπα (110 γρ.) ζάχαρη μαύρη
  • 1/3 της κούπας (25 γρ.) αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω. Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. 
  • Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ απ το μπεν μαρί.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20 Χ 20 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού.
  • Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη τη λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψί του φουρνου.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα καβουρδισμενα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για να ψιλοκοπούν. 
  • Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε 36 ίσα τετράγωνα κομμάτια .
  • Τα πασπαλίζουμε με την πραλίνα μας και σερβίρουμε. 
Tip
Τοποθετούμε τις τρούφες , σε ένα δοχείο στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα χωρίζοντας τες μεταξύ τους με κομματάκι λαδόκολλας. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με αλάτι, κακάο , αμύγδαλο και πραλίνα. 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace