Ο «Αστακός» του Λάνθιμου υποψήφιος για BAFTA καλύτερης ταινίας

8 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία, τόσο εντός όσο κυρίως εκτός συνόρων, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ο «Αστακός» (The Lobster - 2015) εξακολουθεί να συλλέγει βραβεία και διακρίσεις. Η ταινία είναι υποψήφια για BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, ενώ την σχετική κούρσα οδηγούν τα φιλμ «Carol» και «Η Γέφυρα των Κατασκόπων», με εννέα υποψηφιότητες.

 

Έχοντας κερδίσει πέρσι τον Μάιο, το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, άλλη μία σπουδαία διάκριση έρχεται να προστεθεί στη συλλογή του «Αστακού», καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου, είναι υποψήφιο για BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Ο «Αστακός» (The Lobster - 2015) πραγματεύεται μία αλληγορική ιστορία αγάπης, σ' ένα φιλμ που επιτρέπει στον θεατή πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Με τον Κόλιν Φέρελ να μας χαρίζει μία σπουδαία ερμηνεία και την υπέροχη Ρέιτσελ Βάις στο πλευρό του, ο «Αστακός» αποτελεί αναμφισβήτητα, μία από πιο αξιόλογες δημιουργίες της κινηματογραφικής σεζόν.

«Ελπίζω ότι κάνουμε τις ταινίες μ' έναν τόσο ανοιχτό τρόπο που χωράνε τις απόψεις όλων. Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη ταινία, που ελπίζω να έχει τη δική της φωνή και να εγείρει κάποια ερωτήματα. Αλλά πέρα από αυτό, καθένας που θα τη δει ελπίζω να συνδεθεί και να αρχίσει να σκέφτεται διάφορα θέματα με τους δικούς του όρους. Έτσι εύχομαι να λειτουργήσει αυτή η ταινία.» - Γιώργος Λάνθιμος


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ