Σύλληψη του βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, 6 μήνες μετά την απόδρασή του.

9 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαιρέτισε τη σύλληψη του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, που ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Η Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς εξέφρασε την ικανοποίησή της σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το «πλήγμα στο διεθνές καρτέλ των ναρκωτικών του οποίου φέρεται να ηγείται». Πρόκειται για μια «νίκη για τους κατοίκους του Μεξικού και των ΗΠΑ, και μια απόδειξη του κράτους του δικαίου στις χώρες μας», πρόσθεσε.Ο πανίσχυρος βαρόνος των ναρκωτικών θα «δώσει τώρα λόγο για τα εγκλήματά του, που προκάλεσαν πολλή βία, δεινά και διαφθορά σε πολλές ηπείρους», συνέχισε η Λιντς.

Η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χαιρέτισε το έργο «της κυβέρνησης, των δυνάμεων επιβολής της τάξης και του στρατού του Μεξικού τους τελευταίους μήνες για να προσαχθεί ο Γκουσμάν ενώπιον της δικαιοσύνης» και τόνισε ότι επιθυμεί να διατηρήσει μια «στενή» σχέση με τις μεξικανικές αρχές για «να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών μας».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσέφερε αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, η DEA, ήταν η πρώτη που αντέδρασε, εκφράζοντας τη «μεγάλη ικανοποίησή» της για τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών, συγχαίροντας επίσης τις μεξικανικές αρχές για την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του.

www.enikos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...