Ζεστή σαλάτα με ζέα, μανιτάρια και μπέικον

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td> </td>
<td>
<h3> </h3>
<p style="text-align: left;"><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>50 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 φλιτζάνι ζέα (σιτάρι δίκοκκο)<br /> -2 δαφνόφυλλα<br /> -1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο<br /> -2½ φλιτζάνια νερό<br /> -6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες<br /> -1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες<br /> -1 ντομάτα κομμένη σε κύβους<br /> -1 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας<br /> -1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροτριμμένο<br /><strong>Για τη σος</strong><br /> -1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br /> -3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού<br /> -1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη<br /> -αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"><strong><br /></strong></div>
<div class="clear"><strong>Eκτέλεση</strong></div>
<p>Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζέα, το μηλόξιδο, τη δάφνη και 2,5 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το στάρι. Αν το στάρι δεν έχει βράσει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Σουρώνουμε το στάρι αν χρειάζεται και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τη δάφνη από το μείγμα. Την ώρα που βράζει η ζέα βάζουμε 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κάθε λίγο. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά, μοιράζουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.</p>
<p>thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα