Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

9 Ιανουαρίου 2016
  • 110 γρ. σκόνη κακάο
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα δυνατό πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 900 γρ. γάλα
  • αρκετά ξυλάκια κανέλας, προαιρετική γαρνιτούρα
  • ζεστό νερό, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά, για περίπου 1 λεπτό.
  • Ζεσταίνουμε τη βανίλια με το γάλα σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά.
  • Μειώνουμε τη φωτιά, όταν το γάλα αρχίζει να βράζει, για 6 έως 8 λεπτά.
  • Σιγά-σιγά προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο γάλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου διαλύθουν, για περίπου 2 λεπτά. Αν η γεύση είναι πάρα πολύ έντονη, προσθέτουμε ζεστό νερό και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε ζεστό.

http://akispetretzikis.com

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ