Αν δεν γινόμουν Πάπας μάλλον θα κατέληγα φυλακή (Δείτε ΦΩΤΟ)

10 Ιανουαρίου 2016

Αν οι συνθήκες στη ζωή μου ήταν λίγο διαφορετικές, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέληγα στη φυλακή, γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος για να πείσει πως πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με τους συνανθρώπους μας.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πρώτο του βιβλίο που κυκλοφορεί ως Ποντίφικας, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η «Sunday Telegraph».

Jorge Mario Bergoglio (Pope Francis), left, and his brother Oscar in Buneos Aires, Argentina. AP

Η συγκεκριμένη ομολογία αποτελεί μήνυμα για το πόσο ανεκτικοί πρέπει να είμαστε απέναντι στους συνανθρώπους μας. Ειδικότερα σημειώνει ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι πολύ ανεκτική με τους ανθρώπους, τα πάθη και τα ελαττώματά τους, να συγχωρεί και να τους δέχεται όλους στους κόλπους της.

Jorge Mario Bergoglio as a teenager in Buenos Aires, Argentina. AP\/Bergoglio family

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική αναφορά του Πάά Φραγκίσκου στους ομοφυλόφιλους και τους διαζευγμένους, που θεωρούνται αμαρτωλοί, σύμφωνα με το καθολικό δόγμα σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησία τον 21ο αιώνα.

Pope Francis as a Cardinal in Argentina. Reuters

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ουσία του Καθολικισμού δεν βρίσκεται στην «καταδίκη των ανθρώπων», αλλά στο «ατέλειωτο έλεος του Θεού», που είναι «το πιο σημαντικό μήνυμα» της Χριστιανοσύνης, αλλά και η «ταυτότητα του Θεού».

While a Cardinal on a visit to Barracas in Buenos Aires. EPA

Ο ίδιος παροτρύνει τους Χριστιανούς «να ξεπεράσουν την προκατάληψη και την ακαμψία»: Γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Ιησούς συγχώρεσε ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν και τον ατίμασαν - πρέπει να επιστρέψουμε στο Ευαγγέλιο».


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ