Μαθήματα στυλ από την Coco Channel !

«Η μόδα φθείρεται, μόνο το στυλ παραμένει αναλλοίωτο.»

 

 

 

 

 

Από την fashion editor, Στέλλα Καμπανού

Τουΐντ κουστούμια, καπιτονέ τσάντες με μακριά αλυσίδα, καμέλιες, και το μυθικό και αναγνωρίσιμο παγκοσμίως, σύμπλεγμα του διπλού C είναι μερικά από τα «μνημεία» που άφησε στη μόδα η Coco Chanel – μια σχεδιάστρια την εξέλιξη της οποίας, κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει.

Γεννημένη στην φτώχεια και μεγαλωμένη σε μοναστηριακό ορφανοτροφείο, εργάστηκε αρχικά ως βοηθός σε υφασματάδικο και έφτασε σε χρόνο ρεκόρ στην κορυφή της haute couture!

Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό ήταν ένα ασυνήθιστο επίτευγμα για μια γυναίκα της δεκαετίας του ’20.  Ή μήπως όχι;

Η Chanel, μέσω των σχέσεων της με τους αμέτρητους εραστές της, κατάλαβε γρήγορα τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς στις επιχειρήσεις- όραμα, πειθαρχία, στρατηγική και ικανότητα να επιβάλλεσαι. Από την άλλη, η Chanel είχε δύο ακόμα όπλα, που συχνά υποτιμούσαν οι άντρες ανταγωνιστές της- τη γοητεία και το σεξαπίλ.



Στην πραγματικότητα, η Chanel εφηύρε τον εαυτό της, δημιούργησε τη μοντέρνα γυναίκα πολύ πριν οι μοντέρνες γυναίκες κατακλύσουν τις πόλεις του κόσμου. Και προφανώς το στυλ της δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο πρωτοποριακό από την ίδια!

Το τουΐντ κοντό σακάκι, ένα χακί ψηλόμεσο παντελόνι, μια ζακέτα με τη χαρακτηριστική στρογγυλή λαιμόκοψη, μια απλή μεταξωτή μπλούζα ή πουκάμισο φορεμένα μέσα από μια ψηλόμεση φαρδιά παντελόνα ή πένσιλ φούστα, ένα καπέλο και φυσικά το μακρύ κολιέ με τις πολλές σειρές πέρλες, είναι κάποια από τα ρούχα που θα πρέπει να αναζητήσουμε όταν θέλουμε να πλησιάσουμε στην εικόνα της Chanel.

Για να αποκτήσετε όμως τον αέρα της “Coco” χρειάζεται κάτι πολύ πιο απλό  αλλά και πολύ πιο δύσκολο από το να συνδυάσετε τρία, τέσσερα ρούχα με ένα κολιέ. Χρειάζεται να είστε απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα ο εαυτός σας. Τολμάτε;

 

 

 

Σχετικά άρθρα