Κοτόπουλο με κρούστα αμυγδάλου και σταμναγκάθι σοτέ

<p><span>Ένα κοτόπουλο πανέ που δεν θα πανάρετε με φρυγανιά, ούτε θα χρειαστεί να τηγανίσετε. Θα το σκεπάσετε όμως με αμύγδαλα σοτέ και θα το ψήσετε στο φούρνο να κάνει μια τραγανή νόστιμη κρούστα. Στο τέλος θα το σερβίρετε με σταμναγκάθι σοτέ.</span></p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">4 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα</li>
<li class="ingredient">120γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ</li>
<li class="ingredient">500γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">100γρ. πεκορίνο τριμμένο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο</li>
<li class="ingredient">3 κουτ. σούπας βούτυρο</li>
<li class="ingredient">λεμόνι για το σερβίρισμα</li>
<li class="ingredient">αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα βουτάτε στο φιλέ αμυγδάλου έτσι ώστε να σκεπαστούν παντού. Τα πασπαλίζετε με το θυμάρι, το πεκορίνο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αραδιάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σ’ ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σταμναγκάθι για 7-8 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε και μοιράζετε το σταμναγκάθι σε τέσσερα πιάτα. Προσθέτετε από ένα φιλέτο κοτόπουλου, φετούλες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.</p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr</p>
<p class="instructions"> </p>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα