Ποιες τσάντες ταιριάζουν στο σωματότυπό μου;

Και όμως ίσως να μην το σκεφτήκατε, αλλά είναι γεγονός πως η επιλογή της σωστής τσάντας σύμφωνα με το σωματότυπό σας, μπορεί να σας κολακέψει όσο ένα ρούχο! Γι’ αυτό πριν αγοράσετε την επόμενη τσάντα σας, επειδή σας αρέσει το σχέδιο ή είναι κάποιας μάρκας που αγαπάτε, καλό θα ήταν να ρίξετε πρώτα μια ματιά στον καθρέφτη για να δείτε αν σας ταιριάζει.

Από την Fashion editor, Κατερίνα Καζία

 

 

 

 

 

Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για το κάθε είδος γυναίκας, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στην επόμενη αγορά σας:

Μικροκαμωμένες:

Πείτε ναι σε μικρές τσάντες που φοριούνται χιαστί και φτάνουν στο ύψος τον γοφών. Θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το σώμα σας είναι πιο καμπυλωτό! Για το βράδυ διαλέξτε μικρές και γιατί όχι χαριτωμένες clutch τσάντες.

Αποφύγετε τις τεράστιες τσάντες ώμου! Αν και κάποτε ήταν της μόδας οι petite κοπέλες να εμφανίζονται με γιγάντιες τσάντες (βλέπε αδερφές Olsen), είναι οφθαλμοφανές ότι δεν κολακεύουν.

Ποιες τσάντες ταιριάζουν σε ψηλές γυναίκες;

Η ιδανική επιλογή είναι οι μεγάλες tote τσάντες με μακριές λαβές. Έρχονται σε αρμονία με τη φιγούρα και κολακεύουν το υπέροχο ανάστημα σας. Διαλέξτε κάποια με στρογγυλεμένο σχήμα ή σε boho στυλ για να δώσετε καμπύλες στην περίπτωση που είστε ψηλόλιγνες.

Συνήθως οι δομημένες τσάντες με κοντές λαβές σε σύγκριση με το ύψος τείνουν να το “εκτινάσουν” και καταλήγουν να δίνουν λάθος εντύπωση για τις αναλογίες.

Η ιδανική τσάντα για το “σώμα αχλάδι”;

Σ’αυτή την περίπτωση αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να τραβήξουμε τα βλέμματα από την περιφέρεια και να τα στρέψουμε στον κορμό ή στα πόδια, όποιο από τα δύο θεωρούμε ότι είναι το πιο δυνατό μας σημείο. Αποφεύγουμε λοιπόν οτιδήποτε μπορεί να προσθέσει όγκο στο τρωτό μας σημείο.

Προτιμήστε τους μεγάλους statement φακέλους κρατώντας τους κάτω από το χέρι, στο ύψος του στήθους. Μη φοβηθείτε να διαλέξετε έντονα σχέδια και χρώματα! Επίσης οι τσάντες με τα διπλά χερούλια σε μεσαίο ή ακόμα και μεγάλο μέγεθος οι οποίες φοριούνται είτε κάτω από το χέρι, ψηλά στο ύψος του κορμού είτε μπορούν να κρατηθούν από τα χερούλια χαμηλά κοντά στα πόδια σας, θα έχουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

 

Αν έχω μεσογειακές καμπύλες ποια τσάντα να διαλέξω; 

Στις τις γυναίκες με καμπύλες προτείνω να δοκιμάσουν τσάντες με δομή, κάτι σε στυλ Kelly-bag του οίκου Ηermes ή doctor bag (τσάντα γιατρού). Ο γενικός κανόνας είναι να επιλέγουμε έντονες, “κοφτές” γραμμές  για να δημιουργήσουμε αντίθεση με τις καμπύλες.

Αποφύγετε τις ακαθόριστου σχήματος μαλακές τσάντες οι οποίες τείνουν να δίνουν όγκο είτε πιο άδειες, παίρνοντας το σχήμα του σώματος, είτε παραγεμισμένες.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες συμβουλές και δεν αποτελούν κανόνες! Η καθεμία πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους αυτό που την κολακεύει και την κάνει να αισθάνεται πιο όμορφα.

 Ο μοναδικός κανόνας, είναι να μην παραγεμίζεται τις τσάντες σας, γιατί αυτές χάνουν τη δομή τους και εσείς τα κλειδιά σας! 

Σχετικά άρθρα