Οι πριγκίπισσες της Disney και τα μαθήματα ζωής.

20 Δεκεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει κορίτσι τα τελευταία 60 χρόνια που να μην έχει δει έστω και μία ταινία της Disney. Από την Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη, μέχρι τις ηρωίδες του Frozen και του Brave, γενιές και γενιές κοριτσιών σε νεαρές και όχι μόνο ηλικίες ταυτίζονται και ζουν κι εκείνες το δικό τους παραμύθι.Τι είναι όμως αυτό που κάνεις τις πριγκίπισσες τις Disney, κλασικές και πιο σύγχρονες, διαχρονικές στο χρόνο; Είναι οι αξίες που προβάλλουν. Η ανάγκη που νιώθει κάθε κορίτσι να το θαυμάζουν για την ομορφιά του και να το αγαπούν για αυτό που είναι. Οι ταινίες της Disney μας δίνουν ένα πολύ σοβαρό μάθημα ζωής. Πως η αγάπη είναι δύναμη ανεκτίμητη, και πως όλες μας έχουμε το δικαίωμα να τη ζήσουμε. 


Η Χιονάτη εκτός από την αγάπη, απέδειξε και τη σημασία της φιλίας και το πόσο σημαντικό είναι να μην κρίνεις ανθρώπους από ιδιαιτερότητες στην εμφάνισή τους, αλλά από την ομορφιά της ψυχής. 


Η Σταχτοπούτα, πως ποτέ δεν πρέπει να παύεις να ονειρεύεσαι. Σίγουρα θα βρεθούν άνθρωποι στον δρόμο σου που θα σε μειώσουν, θα σε υποτιμήσουν και θα σου πουν πως δεν μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Όμως δεν πρέπει να πτοείσαι. Κάθε κορίτσι αξίζει το καλύτερο. Όπως και η Σταχτοπούτα. Και η 
Μπέλ από την Πεντάμορφη και το Τέρας. Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας έδωσαν οι πριγκίπισσες. Το πως μόνο η αγάπη μπορεί να μας ανοίξει τα μάτια και να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε δίπλα μας. Με τα ελαττώματά του. Με τις ατέλειές του. Αυτές είναι που πρέπει να αγαπάμε πάνω από όλα στους ανθρώπους. Γιατί αυτές τους κάνουν αληθινούς. 

Και τώρα οι πριγκίπισσες της Disney μπορούν να μπουν στο σπίτι σου ακόμα πιο εύκολα. Για αυτό έχει φροντίσει ο αποκωδικοποιητής Novabox+ της Novacinema. Με τη δυνατότητα εγγραφής των ταινιών μπορείς να τις βλέπεις ξανά και ξανά όποτε εσύ θελήσεις. Ακόμα περισσότερες ώρες παραμυθιού, ακόμα περισσότερες ώρες ψυχαγωγίας. 

Άννα Δρούζα 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...