Αυτοσχέδιες αποκριάτικες στολές χωρίς έξοδα… Νο2!

Τέσσερις μέρες ακόμα πριν την Καθαρά Δευτέρα και αν δεν έχετε μπει ακόμα σε καρναβαλική διάθεση, αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο για να το κάνετε! Σας δίνουμε ιδέες για να φτιάξετε τη δική σας πρωτότυπη στολή, με ελάχιστο κόστος!

Από την Fashion editor, Στέλλα Καμπανού

 

 

 

 

 

 

Μιας και οι αυτοσχέδιες στολές που προτείναμε την προηγούμενη εβδομάδα φορέθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, είπα να ανοίξω πάλι τα συρτάρια μου και να δω τι καινούργιο μπορούμε να φτιάξουμε για τις επόμενες τέσσερις μέρες που απομένουν μέχρι το κάψιμο του καρνάβαλου!

Αυτή τη φορά, οι ηρωίδες που ξεπήδησαν από την ντουλάπα μου δεν είναι η Monroe και η Thurman, για την ακρίβεια λίγες είναι οι φορές που έχουμε δει ηθοποιούς να τις υποδύονται! Πρόκειται για διάσημα καρτούν που έχουν αφήσει το στιλιστικό στίγμα τους στη συνείδησή μας κι εμείς θα προσπαθήσουμε με ότι έχουμε διαθέσιμο να αιχμαλωτίσουμε αυτή τους την εικόνα.

Jessica Rabbit

Ίσως η μοναδική μη υπαρκτή γυναίκα που έχουν αγαπήσει τόσο οι άντρες και φθονήσει άλλο τόσο οι γυναίκες! Όλοι τη θυμόμαστε να τραγουδάει το “Why don’t you do right” στην ταινία του 1988 «Who framed Roger Rabbit», φορώντας το χαρακτηριστικό αποκαλυπτικό κατακόκκινο φόρεμα με το σκίσιμο στο πλάι και μακριά μοβ γάντια.

Μόλις είδα τα γάντια και το κόκκινο μου φόρεμα, μου ήρθε η εικόνα της στο μυαλό. Σίγουρα τα γάντια μου δεν είναι ούτε σατέν ούτε μακριά και το φόρεμα δεν είναι ούτε μακρύ ούτε έχει σκίσιμο, αλλά εδώ που τα λέμε κι εγώ δεν είμαι η Jessica, όσο και αν θα το ήθελα. Με την κόκκινη περούκα και το χαρακτηριστικό μακιγιάζ, όμως, δεν θα υπάρξουν απορίες!

 

Velma

Η αγαπημένη μου Velma από την ομάδα του Scooby Doo! Δεν ξέρω αν εσείς την θυμάστε, εγώ πάντως ήθελα να της μοιάσω όταν ήμουν μικρή. Ίσως δεν κατάφερα να γίνω επιστήμονας μεγαλώνοντας, αλλά  με αυτό το πορτοκαλί ζιβάγκο, τα γυαλιά μου και την πλισέ μαύρη φούστα μου, νομίζω ότι μπορώ τουλάχιστον να τη μιμηθώ με επιτυχία φέτος τις απόκριες!

Τι μου λείπει; Α, βέβαια οι πορτοκαλί κάλτσες και οι υπόλοιποι της ομάδας!

 

Olive Oyl

Η επίσημη αγαπημένη του και αιωνίως ερωτευμένη με τον Ποπάι, ψιλόλιγνη Olive, μου ήρθε στο μυαλό όταν προχθές ξεκαθάριζα τα χειμωνιάτικα και έπεσα πάνω σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη μάλλινη μπλούζα! Και το χρώμα και ο γιακάς της μοιάζουν πολύ με τα ρούχα της Olive και οι αρβύλες μου συμπληρώνουν μια χαρά το στυλ. Λέω να δανειστώ και μια ίσια μαύρη φούστα από τη μητέρα μου και είμαι έτοιμη!

Δοκιμάστε το ίδιο με ένα απλό άσπρο πουκάμισο και ένα κόκκινο πουλόβερ ή ζακέτα!

 

Alice in Wonderland

Αγαπημένη ηρωίδα από το ομώνυμο βιβλίο του Lewis Carroll, έγινε χαρακτήρας της Disney και στην συνέχεια ταινία του Tim Burton. Όποια εκδοχή της και να επιλέξετε για να μεταμφιεστείτε, τρία πράγματα χρειάζεστε: Το γαλάζιο φόρεμα, τη μαύρη στέκα και το άσπρο καλσόν!

Το δικό μου φόρεμα είναι τζιν, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το χρώμα! Την ίδια δουλειά θα έκανε και ένα γαλάζιο φαρδύ πουκάμισο με μια ζώνη στη μέση. Αν η ποδιά δεν είναι μικρότερη από το φόρεμα δεν είναι απαραίτητη. Εγώ έλεγα να χρησιμοποιήσω για ποδιά ένα σεμεδάκι της γιαγιάς μου, αλλά λέω να μην της πω γιατί το θέλω…!

 

Ότι και αν επιλέξετε να κάνετε αυτό το τριήμερο, είτε ντυθείτε είτε όχι, φροντίστε να αφήσετε τα προβλήματα σας στην άκρη για λίγο. Ευκαιρία είναι να νιώσουμε πάλι παιδιά, το χρειαζόμαστε!

 

Σχετικά άρθρα