Ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι

<div class="quantity">ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ</div>
<div class="duration">30 λεπτά</div>
<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για το ταλαγάνι</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>600 γρ. ταλαγάνι, κομμένο σε ροδέλες των 150 γρ.</li>
<li>30 γρ. ελαιόλαδο</li>
</ul>
</div>
</li>
</ul>
<div class="list_title">Για τη σάλτσα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>100 γρ. ζάχαρη</li>
<li>100 γρ. ξίδι μηλίτη</li>
<li>100 γρ. χυμό λεμόνι</li>
<li>100 γρ. σύκα αποξηραμένα, μουλιασμένα και ψιλοκομμένα</li>
<li>100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, μουλιασμένα και ψιλοκομμένα</li>
<li>5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li>60 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο</li>
<li>115 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>35 γρ. κουκουνάρι</li>
<li>50 γρ. νερό</li>
<li>ξύσμα από 2 λεμόνια</li>
<li>μαϊντανό, ψιλοκομμένο</li>
<li>θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για το ταλαγάνι</strong></p>
<p>Λαδώνουμε τις ροδέλες από το ταλαγάνι με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή σχάρα και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.</p>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<p>Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα που να χωράει άνετα όλα τα υλικά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώμα και να γίνει καραμέλα. Σβήνουμε αμέσως με το ξίδι και το χυμό λεμονιού, τραβώντας την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσέχοντας μην καούμε από το κόχλασμα που θα δημιουργηθεί. Ρίχνουμε τα φρούτα, το μπέικον, το κουκουνάρι και το ξύσμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και αραιώνουμε με το νερό αν χρειαστεί. Τέλος, προσθέτουμε τα βότανα και αλατίζουμε.</p>
<p>yiannislucacos.gr</p>
<p> </p>
</div>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα