Χοιρινές μπριζόλες προβενσάλ με καυτερό μπρόκολο

13 Ιανουαρίου 2016
Συστατικά
  • 1 συσκευασία μπρόκολο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. καπνιστή χοιρινή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο 250 γρ. περίπου η κάθε μία
  • μαϊντανός
  • 200 γρ. παξιμάδι
  • μουστάρδα με μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μπριζόλες

  • Βάζουμε στη δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις 4 μπριζόλες μας και τις αλείφουμε σε ένα ξύλο κοπής να πάει το λάδι και το αλατοπίπερο παντού. Τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι για 1 με 1,5 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν).

Για το πανάρισμα

  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το παξιμάδι. Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε και τα 50 ml ελαιόλαδο. Κόβουμε και τα κοτσάνια από το μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά.
  • Δε θα έχουμε ένα πυκνό μείγμα αλλά κάτι σαν βρεγμένη άμμο.
  • Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε μουστάρδα με μέλι στις μπριζόλες μας και τις αλείφουμε καλά να πάει παντού.
  • Ρίχνουμε μία μία τις μπριζόλες στο πανάρισμα να κολλήσουν και στη συνέχεια τις τις τοποθετούμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε 1 συσκευασία μπρόκολο.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε την πανσέτα μέσα σε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά.
  • Ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε μαζί με την πανσέτα.
  • Προσθέτουμε και τα φύλλα μαϊντανού και 1 πρέζα μπούκοβο.
  • Στη συνέχεια, με μία τρυπητή ρίχνουμε τα μπρόκολα μέσα στο τηγάνι πάνω στη φωτιά – χωρίς το νερό τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ