Χοιρινές μπριζόλες προβενσάλ με καυτερό μπρόκολο

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 συσκευασία μπρόκολο</li>
<li>50 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>90 γρ. καπνιστή χοιρινή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια</li>
<li>2 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες</li>
<li>1 πρέζα μπούκοβο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο 250 γρ. περίπου η κάθε μία</li>
<li>μαϊντανός</li>
<li>200 γρ. παξιμάδι</li>
<li>μουστάρδα με μέλι</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p><strong>Για τις μπριζόλες</strong></p>
<ul>
<li>Βάζουμε στη δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι.</li>
<li>Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις 4 μπριζόλες μας και τις αλείφουμε σε ένα ξύλο κοπής να πάει το λάδι και το αλατοπίπερο παντού. Τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι για 1 με 1,5 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν).</li>
</ul>
<p><strong>Για το πανάρισμα</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το παξιμάδι. Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε.</li>
<li>Προσθέτουμε και τα 50 ml ελαιόλαδο. Κόβουμε και τα κοτσάνια από το μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά.</li>
<li>Δε θα έχουμε ένα πυκνό μείγμα αλλά κάτι σαν βρεγμένη άμμο.</li>
<li>Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.</li>
<li>Ρίχνουμε μουστάρδα με μέλι στις μπριζόλες μας και τις αλείφουμε καλά να πάει παντού.</li>
<li>Ρίχνουμε μία μία τις μπριζόλες στο πανάρισμα να κολλήσουν και στη συνέχεια τις τις τοποθετούμε στο ταψί.</li>
<li>Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γαρνιτούρα</strong></p>
<ul>
<li>Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε 1 συσκευασία μπρόκολο.</li>
<li>Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια.</li>
<li>Ρίχνουμε την πανσέτα μέσα σε ένα τηγάνι να κάψει με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά.</li>
<li>Ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε μαζί με την πανσέτα.</li>
<li>Προσθέτουμε και τα φύλλα μαϊντανού και 1 πρέζα μπούκοβο.</li>
<li>Στη συνέχεια, με μία τρυπητή ρίχνουμε τα μπρόκολα μέσα στο τηγάνι πάνω στη φωτιά – χωρίς το νερό τους.</li>
<li>Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα