Street Fashion! Δες πώς ντύνονται οι Ιταλίδες!

To street fashion αποτελεί το αγαπημένο χόμπι όσων λατρεύουν την μόδα. Είναι η καταγραφή της μόδας την ώρα της γέννησής της.  Οι beauty bloggers στο εξωτερικό κυνηγούν με τη φωτογραφική τους ή το κινητό τις τάσεις της μόδας στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Υπάρχουν ακόμα και application αποκλειστικά για το street fashion!

Η δική μας συνεργάτιδα, fashion editor, Κατερίνα Καζία βγήκε για εμάς στους δρόμους της Ιταλίας συνάντησε απλές καθημερινές κοπέλες και κατέγραψε τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Πάμε μια βόλτα μαζί της;

 

 

 

 

 

 

Είναι γεγονός πως και οι μεγάλοι οίκοι πολλές φορές εμπνέονται από αυτό. Ο Yves Saint Laurent είπε κάποτε “Αρκετά με το Ριτζ, πάμε στους δρόμους!” εννοώντας ότι πλέον την μόδα θα την φτιάχνουν οι “απλοί” άνθρωποι.

Η Ιταλία είναι η Μέκκα του street fashion καθώς κυκλοφορούν πολλές κοπέλες ντυμένες όμορφα και εντυπωσιακά. Ο τρόπος που ντύνονται μπορεί να εμπνεύσει την καθεμία να πάρει στοιχεία και να τα προσαρμόσει στο δικό της στυλ ή ακόμα και να εντοπίσει κάποιες τάσεις της μόδας. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν μου ήταν πολύ εύκολο να βρω κορίτσια με στυλ και άποψη και να κάνουμε μια μίνι φωτογράφηση!

Η Cinzia στο πρώτο λουκ διάλεξε να αναδείξει το ντύσιμό της με διάφορα εντυπωσιακά αξεσουάρ. Ξεκινώντας από τα παπούτσια και ανεβαίνοντας προς τα πάνω, στα πολλαπλά δαχτυλίδια και το statement κολιέ, κατάφερε να μετατρέψει ένα απλό και μονόχρωμο σύνολο σε ένα άκρως ενδιαφέρον.

Στο δεύτερο σύνολο με πιο χαλαρή και παιχνιδιάρικη διάθεση, πειραματίστηκε και της βγήκε σε καλό: Συνδύασε με επιτυχία στοιχεία ετερόκλητα αλλά στους ίδιους χρωματικούς τόνους.

Η Romina έχει δημιουργήσει ένα ροκ στυλ, συνδυάζοντας πολύ βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, όπως το δερμάτινο biker jacket, το τζιν πουκάμισο και το ψηλοκάβαλο τζιν. Πολύ σωστά έδωσε βάση στις αναλογίες και έξυπνα έδεσε το πουκάμισο ώστε να αποκαλύπτει την λεπτή της μέση και το ψηλοκάβαλο παντελόνι. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν τα αξεσουάρ: Ταυτόχρονα φορεμένα πολλά βραχιόλια και δαχτυλίδια, δίνουν περισσότερη ένταση στο στυλ.

Η Karin έχει ένα πιο σοφιστικέ στυλ με ροκ στοιχεία. Πολύ όμορφα συνδύασε μια ολόσωμη φόρμα, φορεμένη μέσα από τις άκρως εντυπωσιακές μπότες της, με ένα από τα must της γυναικείας γκαρνταρόμπας: το μαύρο σακάκι. Ολοκλήρωσε το look με τα κατάλληλα αξεσουάρ για να δώσει μια ροκ πινελιά: Ζώνη με τρουκς και δαχτυλίδια φορεμένα σε όλα τα δάχτυλα, μία μόδα που τον τελευταίο καιρό κάνει θραύση. Επίσης πολύ σωστά διάλεξε ένα μονό σκουλαρίκι αλυσίδα και μαύρο κραγιόν.

Η Francesca και η Erica διατηρούν ένα πιο απλό και girly στυλ. Χωρίς πολλά αξεσουάρ, δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες, όπως η μαύρη κορδέλα στο σινιόν της Francesca.

H Sonia από την άλλη έχει υιοθετήσει ένα άκρως χαλαρό και παιχνιδιάρικο στυλ το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την προσωπικότητα της. Το μεγάλο χαχόλικο πουλόβερ σε έντονο χρώμα αποτελεί όμορφη αντίθεση με τη μαύρη φούστα με τις διαφάνειες και τις βίνταζ μπότες.

Πως σας φάνηκε λοιπόν το στυλ τους; Ποιο απ’ όλα είναι το αγαπημένο σας; Περιμένω απαντήσεις και σχόλια!

Ακόμη, θα ήθελα να πω πολλά ευχαριστώ στα κορίτσια που δέχτηκαν να κάνουν τη φωτογράφηση, αλλά και την φωτογράφο μας, την Cinzia!

Σχετικά άρθρα