Πατάτες με αυγά στο φούρνο

14 Ιανουαρίου 2016
Συστατικά
  • 3 πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη ή 140 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • θυμάρι
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με νερό, φέρνουμε σε βρασμό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ένα ένα τα υλικά μας. Πρώτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα. Μετά τα μανιτάρια μας μέχρι να μαλακώσουν (5-8 λεπτά) και ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και με το υπόλοιπο θυμάρι. Κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα μας στις οποίες σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει.

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ