Muffins καρύδας

14 Ιανουαρίου 2016
Συστατικά

Για τα muffins

  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. αναψυκτικό λεμόνι-λάιμ
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια (κάψουλα)
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. φυστίκι

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 λάιμ ή χυμό από λεμόνι
  • ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια μεγάλη μπασίνα (μπολ) ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όλη η διαδικασία στο μίξερ δε θα κρατήσει πάνω από 5-6 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τις φόρμες μας (6 αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης για muffins ή φόρμες σιλικόνης ή ταψάκι για muffins), βάζοντας σε κάθε φόρμα ένα χαρτάκι και ρίχνουμε εντός 2-3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.
  • Προκειμένου τα muffins να μας βγουν ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα προσέχουμε να μην τις υπερχειλίζουμε.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε τις φόρμες πάνω σ’ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια και ρίχνουμε (ενώ είναι ακόμα ζεστά) το γλάσο που έχουμε φτιάξει, ανακατεύοντας σ’ένα φλυτζάνι μ΄ένα κουταλάκι, ζάχαρη άχνη με σταγόνες λάιμ ή χυμό λεμονιού. Όσο περισσότερο υδαρές-διαυγές το θέλουμε, τόσο περισσότερο λάιμ ή λεμόνι πρέπει να προσθέσουμε. Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο λευκό – πηχτό ελαχιστοποιούμε το λεμόνι και το δουλεύουμε λίγο πιο σχολαστικά.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο “μελώνουν”.

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...