Εγώ 41, εκείνη 26. Μπορεί να αντέξει η σχέση μας;

Είμαι 41 ετών και έχω σχέση με μικρότερη. Είμαι χωρισμένος εδώ και ενάμιση χρόνο με την πρώην γυναίκα μου και έχω την επιμέλεια των 3 παιδιών μου.

Η κοπέλα μου είναι 26 ετών και έχει αποδεχθεί την κατάσταση μεταξύ μας. Την αγαπάω και με αγαπάει και μάλιστα, σκεφτόμαστε να παντρευτούμε πολύ σύντομα. Ωστόσο, θέλουμε να το πούμε στους γονείς της πρώτα οι οποίοι δεν το ξέρουν και φοβόμαστε λίγο.

Ανησυχούμε μήπως έχουν θέμα με το γεγονός πως είμαι χωρισμένος πατέρας και 41 ετών κιόλας. Η ίδια έχει αγχωθεί πολύ. Ήδη τους είπε πολύ επιγραμματικά κάποια πράγματα και εκείνοι έχουν αναστατωθεί. Νομίζω όμως, ότι πρέπει να βάλει η ίδια όρια. Και της το λέω αλλά δεν ξέρει πώς να το χειριστεί. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Πάνος Μυλωνάς

Αγαπητέ αναγνώστη,

Στις σχέσεις δεν υπάρχουν εγγυήσεις και συνταγές επιτυχίας. Το κάθε ζευγάρι πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερο να χαράξει την δική του πορεία, χωρίς παρεμβολές τρίτων. Διαβάζω αυτά που γράφετε και εκφράζετε και μου δίνετε την εντύπωση ότι  βρίσκεστε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Δεν είναι εύκολο να γνωρίζετε ότι άνθρωποι τόσο σημαντικοί για τη σύντροφό σας, όπως οι γονείς της δεν εγκρίνουν εσάς και τη σχέση σας και εκφράζουν τόσο έντονα την αντίθεση τους. Αναρωτιέμαι αν φοβάστε ως ένα σημείο ότι η σύντροφος σας θα κουραστεί από την κατάσταση και επιλέξει να χωρίσετε.

Κάντε υπομονή και να είστε δίπλα της

Οι γονείς της συντρόφου σας είναι υπερπροστατευτικοί και δεν εμπιστεύονται την επιλογή της κόρης τους. Όπως σωστά αναφέρατε είναι θέμα ορίων που πρέπει η ίδια να βάλει. Πρέπει να δείξει υπομονή αλλά και να μην επιτρέψει στους γονείς της να ανακατεύονται με αυτό το τρόπο με τις προσωπικές της υποθέσεις.

Μελλοντικά ίσως οι γονείς της βλέποντας τη πόσο χαρούμενη και καλά είναι να μην ανησυχούν πια. Πρακτικά ίσως βοηθούσε να σας γνώριζαν και να αποκτούσατε μια σχέση μαζί τους. Σε αυτό το σημείο το σημαντικό είναι να κάνετε και εσείς υπομονή, καθώς έχει μεγάλο νόημα για αυτήν να είστε δίπλα της.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με μικρότερο, μια σχέση ανασφάλειας. Πώς να τη χειριστώ;

Σχέση με μεγαλύτερο: Να συνεχίσω και όπου πάει ή να τον αφήσω και να προχωρήσω;

Φοβάμαι το μεγάλο πέος του συντρόφου μου. Πώς να… το χειριστώ;

Σχετικά άρθρα