Ελαφριά κρέμα μπανάνα. Με μόλις 170 θερμίδες!

<p>Με μόλις 170 θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο. </p>
<div class="after_content_image">
<div class="ingredients ing_resp">
<p> </p>
<ul>
<li>600 γρ. <span>κρέμα γάλακτος </span>με 28% λιπαρά (light)</li>
<li>60 γρ. <span>μέλι</span></li>
<li>10 γρ. <span>ζελατίνα</span> σε φύλλα (δηλαδή 2 φύλλα των 5 γρ. ή 4 των 2,5 γρ.)</li>
<li>300 γρ. <span>μπανάνες</span>, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια (καθαρό βάρος)</li>
<li><span>κανέλα </span>για το πασπάλισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<p><strong>Μερίδες:</strong> 8, <strong>Προετοιμασία:</strong> 40΄, <strong>Αναμονή:</strong> 3 ώρες</p>
<p>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε τις κομμένες μπανάνες. Πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή μεταφέρουμε το μείγμα σε απλό μπλέντερ. Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει και αρχίσει να πήζει. Για γρηγορότερο αποτέλεσμα τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος, το οποίο έχουμε γεμίσει με παγάκια. Έτσι θα κρυώσει και θα πήξει πιο γρήγορα. Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ, αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.</p>
<p><span>steliosparliaros.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα