Πεϊνιρλί με κουνέλι στιφάδο και κατσικίσιο τυρί

16 Ιανουαρίου 2016

ΥΛΙΚΑ

  • Για το μαγειρευτό κουνέλι
    • 600 γρ. κουνέλι, τα πίσω πόδια
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
    • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια
    • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 150 γρ. κρασί κόκκινο
    • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
    • 3 γρ. μπαχάρι
    • 1 ξύλο κανέλας
    • αλάτι
  • Για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού
    • 40 γρ. ελαιόλαδο
    • 800 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. ζάχαρη
    • 100 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
    • 300 γρ. κρασί κόκκινο
    • 200 γρ. μαυροδάφνη
    • 1 γρ. μπαχάρι
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 2 γρ. δενδρολίβανο
    • αλάτι
Για το ψήσιμο και το τελείωμα
  • ζύμη για πεϊνιρλί
  • κουνέλι μαγειρευτό
  • μαρμελάδα κρεμμυδιού
  • κατσικίσιο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μαγειρευτό κουνέλι

Αλατίζουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ξανθό χρώμα. Αλατίζουμε, βάζουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον ζωμό και επαναφέρουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί από τα υγρά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το δενδρολίβανο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, 1½ με 2 ώρες περίπου.

Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε τον ζωμό σε μια δεύτερη κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα με τον ζωμό σε μέτρια φωτιά και ξεψαχνίζουμε το κουνέλι. Προσθέτουμε το κουνέλι μέσα στον ζωμό και μαγειρεύουμε, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα και να γλασάρει το κουνέλι. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε, μέχρι να καραμελώσει. Σβήνουμε με το ξίδι και τα 2 είδη κρασιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να έχει την υφή μαρμελάδας. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και κρυώνουμε τη μαρμελάδα. 

Για το ψήσιμο και το τελείωμα

Τοποθετούμε λίγη από τη μαρμελάδα κρεμμυδιού στη βάση του κάθε πεϊνιρλί.

Σκεπάζουμε με το μαγειρευτό κουνέλι και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί.

Επαναλάβουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα πεϊνιρλί και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε. 

yiannislucacos.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Η Σκέψη της ημέρας
14:58 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε