Χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας

16 Ιανουαρίου 2016

Συστατικά

Για το χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 100ml κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 5-6 κ.σ. μπαλσάμικο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 3 κρεμμύδια
  • 15 ντοματάκια σε καρέ
  • μυρωδικά της αρεσκείας σας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας.
  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.
  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. 
  • Βάζουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι. 
  • Σερβίρουμε το καραμελωμένο τραγανό χταπόδι με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα του μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια και μυρωδικά.
Tip
Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ