Croque Monsieur

<div id="google_ads_iframe_/66012964/Recipes_Snak_Santoyits_300x250_top_0__container__">Συστατικά</div>
<div class="text">
<ul>
<li>300 ml γάλα 3,5% λιπαρά</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο</li>
<li>3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>3 κ.σ. φύλλα από φρέσκα θυμάρι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>1 φρατζόλα ψωμί χωριάτικο</li>
<li>3 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή μουστάρδα απαλή</li>
<li>3 φέτες ζαμπόν</li>
<li>300 γρ. τριμμένη γραβιέρα</li>
<li>50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ για περίπου 5 λεπτά.</li>
<li>Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.</li>
<li>Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά με μια κουτάλα.</li>
<li>ανακατεύουμε καλά κάθε φορά που προσθέτουμε την επόμενη κουτάλα με το σύρμα.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι.</li>
<li>Κόβουμε την κόρα του ψωμιού από την πάνω πλευρά και κόβουμε τη φρατζόλα οριζοντίως. Γεμίζουμε τη φρατζόλα με μουστάρδα, ζαμπόν και με τη μισή γραβιέρα. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι το τυρί να λιώσει και να χρυσαφίσει, για περίπου 10 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από το φούρνο.  Απλώνουμε τη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για άλλα 15-17 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και με το υπόλοιπο θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε. </li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com">http://akispetretzikis.com</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα