Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και σάλτσα με σόγια και μέλι

18 Ιανουαρίου 2016

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα νουντλς
    • 80 γρ. vermicelli στρογγυλά, ωμά
    • 40 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
    • 25 γρ. καρότο, ζουλιέν
    • 30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα
    • 50 γρ. μανιτάρια simeli, σοτέ
    • 60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια
    • 4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος
    • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
    • σουσάμι καβουρδισμένο
    • σησαμέλαιο
    • 80 γρ. ντρέσινγκ λάιμ σόγια μέλι
    • αλάτι
  • Για τη σάλτσα σόγια-μέλι
    • 10 γρ. chili garlic paste
    • 25 γρ. χυμός λάιμ
    • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
    • 30 γρ. ελαιόλαδο
    • 2 γρ. αλάτι
    • 5 γρ. μέλι
    • 5 γρ. fish sauce
    • 10 γρ. σόγια sauce

     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νουντλς

Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο ντρέσινγ λάιμ σόγιας μελιού για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα τοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.  Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ντρεσάρουμε με το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. 

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 

yiannislucacos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ