Σαλάτα με νουντλς ρυζιού και σάλτσα με σόγια και μέλι

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για τα νουντλς</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>80 γρ. vermicelli στρογγυλά, ωμά</li>
<li>40 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα</li>
<li>25 γρ. καρότο, ζουλιέν</li>
<li>30 γρ. φασολάκια snow peas, μπλανσαρισμένα</li>
<li>50 γρ. μανιτάρια simeli, σοτέ</li>
<li>60 γρ. γαρίδα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια</li>
<li>4 γρ. κόλιανδρος, φρέσκος</li>
<li>4 γρ. βασιλικός, φρέσκος</li>
<li>σουσάμι καβουρδισμένο</li>
<li>σησαμέλαιο</li>
<li>80 γρ. ντρέσινγκ λάιμ σόγια μέλι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για τη σάλτσα σόγια-μέλι</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>10 γρ. chili garlic paste</li>
<li>25 γρ. χυμός λάιμ</li>
<li>2 γρ. ξύσμα λάιμ</li>
<li>30 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 γρ. αλάτι</li>
<li>5 γρ. μέλι</li>
<li>5 γρ. fish sauce</li>
<li>10 γρ. σόγια sauce</li>
</ul>
<p style="text-align: left;"> </p>
</div>
</li>
</ul>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p style="text-align: left;"><strong>Για τα νουντλς</strong></p>
<p>Τοποθετούμε τα νουντλς σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με καυτό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσουν, ανάλογα με την προτίμησή μας. Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο ντρέσινγ λάιμ σόγιας μελιού για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας με τις γαρίδες τα νουντλς, τα τοματίνια, το καρότο, τα φασολάκια, τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.  Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ντρεσάρουμε με το σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. </p>
<p style="text-align: left;"><strong>Για τη σάλτσα σόγια-μέλι</strong></p>
<p>Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. </p>
<p>yiannislucacos.gr</p>

Σχετικά άρθρα