Ρολάκια με γέμιση πορτοκάλι και τυρί κρέμα

18 Ιανουαρίου 2016
Συστατικά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 150 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι – μόνο τα φύλλα

Για τη γέμιση

  • 1 κρόκο αυγό για το άλειμμα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • μαρμελάδα πορτοκάλι
  • παπαρουνόσπορο ή σουσάμι για πασπάλισμα
  • ξυλάκια πλακέ για παγωτό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο μίξερ βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.
  • Bάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ με λίγο λάδι για να μην κολλήσει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 40-50 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το ανοίγουμε με αλεύρι και τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος 2-3 χιλ. και με ένα κουπάτ στρογυλλό 7,8 εκ. κάνουμε κύκλους.
  • Σε κάθε στρογγυλό ζυμαράκι βάζουμε 1 κ.γ. τυρί κρέμα και 1 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι. Τοποθετούμε την άκρη από το ξυλάκι στο ζυμαράκι, πασπαλίζουμε με νερό με ένα πινέλο γύρω γύρω για να κολλήσει το καπάκι- ζυμάρι από πάνω. Κολλάμε και το καπάκι και με ένα πιρούνι πιέζουμε γύρω γύρω να κολλήσουν τα δύο ζυμαράκια.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα το ζυμάρι.

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ