Ρολάκια με γέμιση πορτοκάλι και τυρί κρέμα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>250 γρ. αλεύρι</li>
<li>1 κ.γ. ξηρή μαγιά</li>
<li>150 γρ. χλιαρό νερό</li>
<li>1 πρέζα ζάχαρη</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι – μόνο τα φύλλα</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>1 κρόκο αυγό για το άλειμμα</li>
<li>200 γρ. τυρί κρέμα</li>
<li>μαρμελάδα πορτοκάλι</li>
<li>παπαρουνόσπορο ή σουσάμι για πασπάλισμα</li>
<li>ξυλάκια πλακέ για παγωτό</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Στο μίξερ βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη.</li>
<li>Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.</li>
<li>Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.</li>
<li>Bάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ με λίγο λάδι για να μην κολλήσει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 40-50 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.</li>
<li>Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το ανοίγουμε με αλεύρι και τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος 2-3 χιλ. και με ένα κουπάτ στρογυλλό 7,8 εκ. κάνουμε κύκλους.</li>
<li>Σε κάθε στρογγυλό ζυμαράκι βάζουμε 1 κ.γ. τυρί κρέμα και 1 κ.γ. μαρμελάδα πορτοκάλι. Τοποθετούμε την άκρη από το ξυλάκι στο ζυμαράκι, πασπαλίζουμε με νερό με ένα πινέλο γύρω γύρω για να κολλήσει το καπάκι- ζυμάρι από πάνω. Κολλάμε και το καπάκι και με ένα πιρούνι πιέζουμε γύρω γύρω να κολλήσουν τα δύο ζυμαράκια.</li>
<li>Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα το ζυμάρι.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα