Μπάλα από κανταΐφι.

<p>ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤHN ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΪΦΙ:</p>
<p>- 200 γρ. καταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ<br />- 3 ασπράδια αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ<br />- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />- λάδι για τηγάνισμα</p>
<p>ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΣ:<br />- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA<br />- 500 γρ. σοκολάτα 72% κακάο ΙΟΝ</p>
<p>ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΚΑΡΥΔΑΣ:<br />- 250 γρ. γάλα καρύδας ΜΠΑΧΑΡ<br />- 130 γρ. κρέμα καρύδας ΜΠΑΧΑΡ<br />- 30 γρ. ζάχαρη<br />- 3,5 γρ. ζελατίνη</p>
<p><span>ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΪΦΙ:</span><br /><span>Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Την ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει μία λεία και γυαλιστερή κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Πλάθουμε τρούφες βάρους 70 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.</span><br /><span>Για να ετοιμάσουμε τη σως καρύδας μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνα. Τοποθετούμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Όταν πάρει βράση αποσύρουμε, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ομογενοποιούμε πολύ καλά.</span><br /><span>Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια των αυγών. Ψιλοκόβουμε το καταΐφι. Βουτάμε τις τρούφες στο ασπράδι και στη συνέχεια στο αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Βουτάμε για άλλη μια φορά στο ασπράδι και τέλος στο ψιλοκομμένο καταΐφι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στους 180οC για ενάμιση λεπτό, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με τη σως καρύδας.</span></p>
<p><span>glykes-alchimies.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα