Γύρος κοτόπουλο

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές</li>
<li>300 γρ. άλμη για πουλερικά</li>
<li>πίτες για σουβλάκια</li>
<li>τζατζίκι</li>
<li>λαχανικά (ντομάτα κ.α.)</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
</ul>
<div class="title">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li>Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.</li>
<li>Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.</li>
<li>Αλλιώς θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα μπολ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.</li>
<li>Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα.
 Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.</li>
<li>Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.</li>
<li>Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.</li>
<li>Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.</li>
<li>Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.</li>
</ul>
</div>
<div class="tip">
<div class="title">Tip</div>
<div class="text">Προσοχή στην ώρα που θα αφήσουμε το κοτόπουλο στην άλμη γιατί αλλιώς θα βγει πολύ αλμυρό και σκληρό! </div>
<div class="text"> </div>
<div class="text"><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></div>
<div class="text"> </div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα