Μοναδικό μουσικοχορευτικό θέαμα από την Κίνα στο Μέγαρο Μουσικής

20 Ιανουαρίου 2016

Ο κινεζικός καλλιτεχνικός θίασος Ανχουί (China Anhui Art Troupe) ένα από τα διασημότερα σύνολα παραστατικών τεχνών της Κίνας, για μία βραδιά στην Αθήνα.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, σε μία παράσταση με χορό, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. 


Στην Επαρχία Ανχουί, από την οποία προέρχονται περισσότερες από 100 καλλιτεχνικές ομάδες, γεννήθηκαν δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του κινεζικού πολιτισμού. Το παραδοσιακό ανατολικό μπαλέτο (Εastern Βallet), ένας ιδιαίτερα δημοφιλής χορός της Κίνας, με άνθη και τύμπανα και η όπερα Χουανγκμέι, ένα από τα πέντε διασημότερα είδη μουσικοχορευτικού θεάτρου, η οποία διαφέρει από την όπερα του Πεκίνου. 


Ο θίασος Ανχουί, με τις παραστάσεις του ανά τον κόσμο, αναδεικνύει τη μακραίωνη αυτή μουσκοχορευτική παράδοση της Κίνας και συγκεκριμένα της Επαρχίας Ανχουί σε ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, τα ακροβατικά, η μουσική και το τραγούδι.

Για την εμφάνισή τους στην Αθήνα, οι ερμηνευτές του θιάσου, έχουν επιλέξει αντιπροσωπευτικά δείγματα του πλούσιου ρεπερτορίου τους, εμπνευσμένα από την πανάρχαια πολιτιστική παρακαταθήκη της χώρας τους: ακροβατικά με βεντάλιες, μάσκες, ομπρέλες αλλά και φιγούρες που παραπέμπουν στις πολεμικές τέχνες της Απω Ανατολής, λαϊκές μελωδίες που ερμηνεύονται από παραδοσιακά έγχορδα, όπως το liuqin που μοιάζει με μικρό μαντολίνο ή το suona, που το σχήμα του θυμίζει κάπως το όμποε, ρυθμικούς σκοπούς με έντονη την παρουσία των γκονγκ και των τυμπάνων, τρυφερά τραγούδια που μιλούν για τη φύση, τις εποχές του χρόνου και για καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων στην ύπαιθρο, τελετουργικούς χορούς δεξιοτεχνικών απαιτήσεων με εντυπωσιακά κοστούμια, πολύχρωμα μαντίλια και εξωτικά λουλούδια. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Η παράσταση 
«China Anhui Art Troupe»
Μέγαρο Μουσικής: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου (20:30)
Εισιτήρια: από 9 έως 30 ευρώ 

inews.gr

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ