Πρώτη φορά στον γυναικολόγο: Θα καταλάβει αν έχω κάνει σεξ και τι θα ρωτήσει;

20 Ιανουαρίου 2016
Mαρία, 17 ετών ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά: Γειά σας είμαι 17 ετών εδώ και 8 μήνες το καλοκαίρι είχαμε ολοκληρώσει με το αγόρι μου αλλά εγώ δεν το είπα στην μαμά μου γιατί είναι πολύ οπισθοδρομική και δεν το θέλει αυτό το αγόρι. Το θέμαείναι ότι αυτή το είχε καταλάβει και μου έκλεισε ραντεβού στην γυναικολόγο. Έχω αγχωθεί γιατί δε θέλω να της το πω. Αν ζητήσω από τη γυναικολόγο να μην της το πει θα το κάνει; Επίσης τι πρόκειται να μου κάνει η γυναικολόγος και τι περίπου θα με ρωτήσει; Ευχαριστώ πολύ. 

Στο ερώτημά σου απαντά ο Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας - Σεξολόγος και Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου Ζήσης Παπαθανασίου.

Ένα μεγάλο μέρος κοριτσιών έχει την πρώτη ερωτική επαφή στην ηλικία σας. Θεωρούμε λογικό να έχετε πλέον την πρώτη σας επίσκεψη σε γυναικολόγο για ενημέρωση και καθοδήγηση σε θέματα που έχουν σχέση με αντισύλληψη και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Χρειάζεται επίσης να κάνετε ένα τεστ Παπανικολάου. Ζητήστε από τη γυναικολόγο να μιλήσετε ιδιαιτέρως χωρίς την παρουσία της μαμάς σας. Νομίζω ότι μπορείτε να της εμπιστευθείτε τους προβληματισμούς σας και να στηριχτείτε στην εχεμύθειά της.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...