Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li><span>500 </span>γρ. ζυμαρικά κοντά με τρύπα</li>
<li><span>200 </span>γρ. κασέρι τριμμένο </li>
<li><span>300 </span>γρ. φέτα σε κομμάτια</li>
<li><span>100 </span>γρ. λιαστές ντομάτες</li>
<li>1<span>00 </span>γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι </li>
<li><span>200 </span>γρ. απάκι </li>
<li><span>1 </span><span>πακέτο </span>φύλλο κρούστας αλμυρό</li>
<li><span>5</span><span>00 </span><span>γρ. </span>κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</li>
<li>1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο</li>
<li>βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού</li>
<li>ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.</li>
<li>Βουτυροαλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 εκ. και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο.</li>
<li>Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι.</li>
<li>Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα αφού έχουμε αλείψει καλά με ελαιόλαδο ένα ένα τα φύλλα και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι. </li>
<li>Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό. </li>
<li>Ψήνουμε στον αέρα στους 200 μεχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας περίπου 40 λεπτά.</li>
<li>Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα