Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασολάκια.

21 Ιανουαρίου 2016

Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι (κιλότο)
1 φλιτζανάκι έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4-6 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
5-6 κόκκοι μπαχαριού
2 δαφνόφυλλα
2 κ.γ. θυμάρι, τριμμένο
2 ποτήρια χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια, καθαρισμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει το κρέας από πέτσες και νεύρα και να το κόψει σε κομμάτια σαν σπιρτόκουτα. Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά ελαφρά το κρέας. Μόλις ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και αλάτι. Ανακατεύουμε 3-4 φορές να βγάλουν τα αρώματά τους και προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και το νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο. Ελέγχουμε συχνά και προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται, όχι περισσότερο από μισό ποτήρι τη φορά. Όταν το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε με προσοχή και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Δοκιμάζουμε το αλάτι, διορθώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα. Το αφήνουμε να σταθεί ½ ώρα προτού σερβίρουμε.

TIPS: Σερβίρετε παρέα με βουτυράτη φέτα ή στραγγιστό γιαούρτι πασπαλισμένο με ωραία καπνιστή πάπρικα, ήπια καυτερή. 
Αντί για φασολάκια, την επόμενη φορά μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας με αρακά και αντικαταστήστε τον μαϊντανό με άνηθο.

alatikaipiperi.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ