Ρολό κιμά γεμιστό με τυριά, πατάτες και καρότα στον φούρνο.

23 Ιανουαρίου 2016

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
400 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
4 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. WORCESTERSHIRE SAUCE
100 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΑΒΓΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ:
12 BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
8 ΚΑΡΟΤΑ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ SQUEEZE ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
125 ML ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τα αβγά, την Worcestershire sauce, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, μέχρι ο κιμάς να σχηματίσει μικρές ίνες.
Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο, για 25-30 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Κόβουμε τις baby πατάτες στα τέσσερα και τα καρότα σε χοντρές λοξές φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και τον απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ορθογώνιο σχήμα.
Τοποθετούμε στη μέση του κιμά, κατά μήκος, την τριμμένη mozzarella, από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας. Τυλίγουμε σε ρολό τον κιμά με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτουμε γύρω από το ρολό κιμά τις baby πατάτες και τα καρότα. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε νερό, περιχύνουμε το φαγητό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα κομματάκια βουτύρου στο ρολό και στα λαχανικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1-1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.

chefonair.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace