«Είναι η οικονομία ανόητε» -Το περίφημο σλόγκαν του Κλίντον που παράφρασε ο Σόιμπλε για τον Τσίπρα

22 Ιανουαρίου 2016

Μια μικρή παραλλαγή του «The economy, stupid» δηλαδή της κεντρικής ιδέας της προεκλογικής εκστρατείας του Μπιλ Κλίντον το 1992 χρησιμοποίησε σήμερα ο Σόιμπλε στο Νταβός.

Την φράση είχε εμπνευστεί ο James Carville, ο άνθρωπος δηλαδή στον οποίο ο Μπιλ Κλίντον είχε εμπιστευθεί την καμπάνια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την Wikipedia, η αρχική φράση του Carville, απευθυνόταν στο εσωτερικό ακροατήριο της καμπάνιας του Κλίντον, στους ανθρώπους δηλαδή που εργαζόταν για αυτή, ως μέρος των τριών μηνυμάτων στα οποία έπρεπε να επικεντρωθούν. Για την ιστορία τα υπόλοιπα δύο αφορούσαν στην αλλαγή («Αλλαγή vs μία από τα ίδια») και στην υγειονομική περίθαλψη («Μην ξεχνάτε την υγειονομική περίθαλψη»).

Αργότερα, το «the economy stupid» μετατράπηκε σε σλόγκαν, και στη συνέχεια το κλισέ χρησιμοποιήθηκε με νέο τρόπο. Κάποια παραδείγματα είναι τα εξής: «It's the deficit, stupid!», «It's the corporation, stupid!», «It's the math, stupid!», και «It's the voters, stupid!», ή όπως είπε ο Σόιμπλε «It's the implementation stupid», «Είναι η εφαρμογή ανόητε», απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα για την εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.

palo.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ