Πέθανε η grande dame του Κολωνακίου, Αριάδνη Καβουνίδου- Από τα αμύθητα πλούτη στην απομόνωση (ΦΩΤΟ)

22 Ιανουαρίου 2016

 

Η απόλυτη grande dame του Κολωνακίου και σύζυγος του Βάσσου Καβουνίδη άφησε πριν από λίγες μέρες την τελευταία της πνοή σε ένα ψυχρό δωμάτιο του Γηροκομείου Αθηνών.

Η μεγάλη κυρία της γνωστής οικογένειας, που έζησε μέσα στα αμύθητα πλούτη και συναναστρεφόταν με τα πιο ισχυρά πρόσωπα της Ελλάδας, έζησε τα τελευταία χρόνια απομονωμένη από όλους στην πτέρυγα «Βασίλισσα Όλγα», δεχόμενη ελάχιστες επισκέψεις.

Η Αριάδνη Καβουνίδου ήταν τη δεκαετία του '70 η απόλυτη αρχόντισσα, που μονοπωλούσε τα φλας σε αριστοκρατικές δεξιώσεις των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George». Η τρομερή, ξανθιά, πανύψηλη κοκέτα ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον εφοπλιστή και συνεχιστή της ναυτιλιακής εταιρείας K. Line, Βάσσο Καβουνίδη, και μέχρι τον θάνατό του έζησε μία ονειρική και ευτυχισμένη ζωή.

Το ζευγάρι ήταν καλεσμένο στα πιο χλιδάτα events του κόσμου της ναυτιλίας. Από τους χορούς του Βερνίκου με τον Νιάρχο και τον Εμπειρίκο και τη ναυτιλιακή λέσχη του Πειραιά, έως τα «Αστέρια» της Γλυφάδας με φίλους τον Παύλο και τη Λήδα Βαρδινογιάννη.

Οι ίδιοι ζούσαν σε ένα υπέροχο διακοσμημένο διαμέρισμα με σπάνια έργα τέχνης στο Κολωνάκι, όπου και υποδέχονταν την ανφάν-γκατέ της ελληνικής ναυτιλίας.

Ωστόσο, η ζωή της γκρεμίζεται μεμιάς με τον θάνατο του συζύγου της, στα τέλη του 1980. Η Αριάδνη διαλύεται. Μην μπορώντας να ζήσει στο σπίτι τους, νοικιάζει μία σοφίτα στο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά και ζει για καιρό εκεί. Η τραγωδία συνεχίζεται για εκείνη, καθώς η κακή διαχείριση της περιουσίας της και οι λανθασμένοι χειρισμοί στη ναυτιλιακή επιχείρηση την οδηγούν από τη χλιδή και τα πλούτη στην οικονομική καταστροφή και κατάρρευση.

Η Αριάδνη Καβουνίδου κλείστηκε στο Γηροκομείο Αθηνών, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, όπου και πριν από λίγες μέρες πέθανε μόνη και ήρεμη, όπως επιθυμούσε.Πηγή: inews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ