Light λαζάνια με τόνο και άγρια ρόκα

22 Ιανουαρίου 2016

Υλικά
8-10 φύλλα λαζάνια
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μικρά κολοκυθάκια, σε μικρούς κύβους
400 γρ. ντοματίνια, στα 4
400 γρ. τόνος σε νερό (περίπου 4 κονσέρβες), στραγγισμένος
½ ματσάκι άγρια ρόκα
4 κ.σ. πέστο βασιλικού, σπιτικό ή έτοιμο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λαζάνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, ρίχνουμε πάλι τα λαζάνια στη ζεστή κατσαρόλα και περιχύνουμε με 3-4 κ.σ. λάδι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον τόνο, τη μισή ρόκα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε κάθε πιάτο βάζουμε 2-3 κ.σ. από το μείγμα (κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια, τόνος κτλ.), από πάνω τοποθετούμε 1 λαζανόφυλλο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά (μείγμα, λαζανόφυλλο) και τέλος περιχύνουμε με 1 κ.σ. πέστο.Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με μερικά φύλλα άγριας ρόκας και σερβίρουμε

TIP: Για περισσότερο άρωμα, προσθέστε στα υλικά σας ό,τι αρωματικά σάς αρέσουν, όπως άνηθο, μαϊντανό ή ακόμη και μάραθο, αφού τα ψιλοκόψετε φυσικά.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Την επόμενη φορά αντικαταστήστε τον τόνο με 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια και σοταρισμένη μαζί με τα κολοκυθάκια. Στο σερβίρισμα προσθέστε και ένα πλούσιο τριμμένο τυρί.

alatikaipiperi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ