Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από την Standard & Poor's

22 Ιανουαρίου 2016

Σε αναβάθμιση - έκπληξη της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από CCC+ σε B- προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Ο οίκος χαρακτηρίζει την προοπτική της χώρας μας ως σταθερή, που σημαίνει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε υποβάθμιση ή αναβάθμιση μέσα στους επόμενους μήνες.

Όπως εξηγεί στην αιτιολογητική έκθεσή της η S&P, η αναβάθμιση οφείλεται στην εκτίμησή ότι Αθήνα και πιστωτές θα κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη Μαρτίου – με επίτευξη «συμβιβασμού» για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση – και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δρομολογηθεί η συζήτηση για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Ειδικά για το «αγκάθι» του ασφαλιστικού, ο οίκος προβλέπει συμφωνία που θα ισορροπεί μεταξύ της επιθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τις εισφορές και του αιτήματος των δανειστών για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Η αναβάθμιση αποδίδεται επίσης στην εκτίμηση του οίκου ότι η ελληνική κυβέρνηση «σε γενικές γραμμές συμμορφώνεται» με τους όρους του Μνημονίου, και επισημαίνεται ότι από το καλοκαίρι η Αθήνα έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις συστημικές τράπεζες και έχει θέσει σε ισχύ μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογή.

 

Πηγή: www.madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +125374+3163 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...
Αποκωδικοποιώντας την αγκαλιά...
Όταν βλέπω ανθρώπους να αγκαλιάζονται...